HomeWoongenotJe eigen huis verhuren kan een goede oplossing zijn

Anderen lazen

Je eigen huis verhuren kan een goede oplossing zijn

Heb je geen geld om te investeren vastgoed? Dan is er alsnog een mogelijkheid om geld te verdienen aan jouw koophuis. Je kunt je eigen huis verhuren als jij, bijvoorbeeld, gaat samenwonen met je partner of voor tijdelijk gaat werken in het buitenland. Je hoeft dan niet een apart pand aan te schaffen om te investeren in vastgoed, je kunt dan je eigen woning daarvoor gebruiken. Je eigen huis verhuren kan best een spannende aangelegenheid zijn. Zo blijf jij verantwoordelijk voor al het onderhoud en zul je ook nog eens passende en betrouwbare huurders moeten vinden. Maar wat nu als je daar een speciaal bureau voor inschakelt? Dan kun je je eigen huis verhuren en er verder geen omkijken naar hebben.

Je eigen huis verhuren via een bureau

Voor je je eigen huis verhuren gaat, is het, natuurlijk, van belang dat je bij de gemeente informeert of dat wel is toegestaan. Is dat het geval, dan is het zaak om, bijvoorbeeld via bovenstaande link, contact op te nemen met Verhuur-Zeker. Zij kunnen je vertellen wat precies de mogelijkheden zijn en hoe jij inkomsten kunt genereren door je eigen huis verhuren. Zij kunnen het beheer van de woning op zich nemen. Ook zorgen zij ervoor dat er al binnen een paar dagen huurders beschikbaar zijn voor jouw huis.

Waarom zou je je huis verhuren?

Ga je voor langere tijd voor zaken naar het buitenland, dan wil je niet dat je huis maar leeg staat. En je wilt wel weer een huis hebben om naar terug te keren als je weer klaar bent met je project. Je kunt dan voor deze bepaalde periode je huis verhuren aan expats die in hetzelfde schuitje zitten als jij: ze verhuizen tijdelijk naar het buitenland en hebben daar een woning nodig. Jouw woning dus! Maar ook wanneer je hebt besloten te gaan samenwonen kan je eigen huis verhuren een goed idee zijn.

Waarom zou je je huis verhuren als je gaat samenwonen?

Het is altijd spannend om te gaan samenwonen. Je wilt wel zeker zijn dat het helemaal goed gaat voor je al je schepen achter je verbrandt. Loopt de relatie toch mis? Dan heb je in ieder geval bijna direct weer je eigen huis tot je beschikking. Dat is heel wat waard op de huidige woningmarkt! Aan de andere kant kan jouw koophuis dat verhuurd wordt net die extra inkomsten opbrengen die jullie samen nodig hebben om er extra lekker van te kunnen leven.

Recente berichten