HomeFinancieelBitcoin kopen als middel tegen inflatie?

Anderen lazen

Bitcoin kopen als middel tegen inflatie?

Voor elke investeerder kan de reden om in Bitcoin te investeren anders zijn. Echter is er in 2021 een grote groep investeerders op de cryptomarkt actief geworden, die op zoek waren naar een oplossing voor de stijgende inflatie. Bitcoin wordt net als vastgoed en goud gezien als een middel om inflatie te bestrijden. Voor alle drie activa geldt dat ze zeer prijzig zijn. Echter heeft Bitcoin het voordeel dat je niet direct in één Bitcoin hoeft te investeren. Eén Bitcoin bestaat uit 100.000.000 Satoshi. Je kunt daarom ook een klein stukje Bitcoin kopen.

Waarom is inflatie een probleem?

Inflatie is van alle tijden, maar sinds 2021 is de inflatie hard gestegen. De inflatie bereikte een gemiddelde hoogte, die we in de afgelopen 40 jaar niet meer hebben gezien. Door de opkomst van inflatie, worden de prijzen van producten en hoger. Als consument kun je dit in bijvoorbeeld de supermarkt merken. Waar grootouders nog enkele centen voor snoep of een blikje frisdrank betaalden, tellen wij er meerdere euro’s voor neer. Dit lijkt misschien weinig, maar als je een volledige boodschappenkar bij elkaar optelt, zal het totaalbedrag steeds hoger worden. Wanneer de lonen met de inflatie mee zouden groeien, was dit geen probleem geweest. Echter, de lonen blijven achter op de inflatie. Het probleem hiervan is dat hierdoor je koopkracht achteruit gaat.

Waarom is Bitcoin kopen een mogelijke oplossing?

Bitcoin heeft sinds de oprichting van de digitale munt bewezen dat het een goede investering voor de lange termijn is. Waar je meer dan 10 jaar geleden voor enkele centen één Bitcoin kon kopen, heb je er nu tienduizenden euro’s voor nodig. Deze koersstijging was vele duizenden procenten, waardoor de inflatie van een paar procent volledig gedekt zou zijn. Hierdoor gingen investeerders die op het juiste moment Bitcoin kochten qua koopkracht niet achteruit, maar juist vooruit. De koers kent explosieve stijgingen en diepe dalen, maar gemiddeld gezien zit de koers sinds de start in een groeiende trend. Natuurlijk heeft niemand een glazen bol, dus de toekomst van inflatie en Bitcoin is lastig te voorspellen. Door de toenemende adoptie van mensen, landen en bedrijven, is het aannemelijk dat de digitale munt op de lange termijn de inflatie voorblijft. Wanneer je Bitcoin kopen als de oplossing voor een dalende koopkracht ziet, is het verstandig om eerst zelf goed onderzoek te doen, voordat je gaat investeren. Net als een dalende koopkracht, brengt investeren ook risico’s met zich mee.

Recente berichten