HomeFinancieelJe woning verhuren in Amsterdam?

Anderen lazen

Je woning verhuren in Amsterdam?

Misschien heb je er wel overna gedacht om je huis te verhuren. Je huis verhuren: dat klinkt voor veel mensen heel aantrekkelijk. Het is natuurlijk ook erg aantrekkelijk om dat te doen, maar er komen behoorlijk wat zaken bij kijken dat je moet regelen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een verhuurmakelaar Amsterdam inschakelen. Woning verhuren Amsterdam? Dat is dan een stuk makkelijker. In dit artikel krijg je meer informatie over het verhuren van je woning. 

Waarom je woning verhuren?

Je woning verhuren kan erg voordelig zijn. Als je bijvoorbeeld even wil gaan reizen kan je zo nog wat geld verdienen. En als je een tweede woning bezit dan is het erg slim om je koophuis te verhuren. Het grootste voordeel is natuurlijk is dat je een passief inkomen genereerd. Elke maand krijg je een vast inkomen. Een huis verhuren voorkomt daarna ook leegstand als het je tweede huis is. Een eigen huis verhuren begint bij het vinden van een betrouwbare huurder die iedere maand de huur betaalt. Bij minder keurige huurders is er altijd een risico op schade aan huis en inboedel. Dat wil je voorkomen. Daarom is het vinden van de juiste huurder zo voordelig. Je kan natuurlijk een hoge huur vragen, maar nog beter is een hoge huur vragen en weinig onderhoudskosten hebben. 

Waar moet je op letten?

Als je zelf je woning gaat verhuren selecteer je huurder(s) dan zorgvuldig. Liever dat je woning nog wat langer leeg staat. Als je de juiste huurder hebt gevonden maak dan goede afspraken en zorg voor een huurcontract dat aan de eisen van de Huurwet voldoet. Zorg dat je ook een goede huurprijs vraagt die de kosten dekt. Houd daarbij ook rekening met periodiek onderhoud, want daarmee blijft de woning in goede conditie. Heb je met alles rekening gehouden dan ben je er helemaal klaar voor je huis verhuren. Als je twijfel hebt of je wel een gekwalificieerde huurder kan vinden of ben je administratief niet erg vaardig dan kan het handig zijn om het uit te besteden. 

Uitbesteden?

Je kan natuurlijk ook een makelaar of bedrijf inhuren die ervoor gaat zorgen dat jou woning verhuurt wordt. Dat kan natuurlijk erg fijn zijn. Het bedrijf zorgt dan dat er een juiste huurder gevonden wordt, een huurcontract opgesteld wordt. Ook zorgt het bedrijf voor de administratieve afhandelingen en zo kan jij je op andere zaken focussen. Er zijn zelfs makelaars die ook het onderhoud op zich nemen. 

Heb jij al eens overwogen om je woning te verhuren?

 

Recente berichten