HomeWoongenotZo maak jij je badkamer kindproof!

Anderen lazen

Zo maak jij je badkamer kindproof!

We willen natuurlijk allemaal het beste voor ons kind, een goede school, veel vriendjes en een goede gezondheid en toekomst. Toch zien we vaak mogelijk gevaarlijke situaties binnenshuis over het hoofd. Neem bijvoorbeeld de badkamer, een ruimte waar doorgaans een hoop ongelukken gebeuren. Het is er immers vaak spekglad en er zijn veel harde uitstekende voorwerpen in de vorm van kastjes, spiegels en natuurlijk de wc pot. Maar ook is de badkamer een broedplek voor schimmels en bacteriën en deze kunnen natuurlijk ook erg gevaarlijk zijn voor je kindje!

Pas op, glad!

Zelf heb ik onlangs een aantal dingen aangepast in mijn badkamer, mijn jongste was namelijk nogal lelijk gevallen nadat hij er een totaal waterballet van had gemaakt. Zo heb ik een aantal badkamermatten gekocht en deze op hotspots door de hele badkamer neergelegd. Hiermee is een hoop slipgevaar weggenomen. Het is echter wel van belang dat de kleedjes met regelmaat gewassen worden in verband met de hygiëne, maar dit is naar mijn mening een kleine prijs voor de veiligheid van je kind. Ook is het belangrijk om goed te letten op broedplekjes voor bacteriën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tandenborstel houder en de draaiknoppen op de kraan. Deze worden veel aangeraakt en zijn vrijwel altijd vochtig, de ideale combinatie voor schimmels! Ook in de douche is het belangrijk om alles na gebruik goed droog te maken. Hiermee voorkom je niet alleen viezigheid, maar ook kalkaanslag! Een win win situatie dus.

Een pot op maat

In de badkamer zijn naast de kleedjes nog een aantal grotere aanpassingen gemaakt. Zo hebben we gekozen voor een compleet nieuw toilet. Onze oude toiletpot was namelijk niet meer in de meest aantrekkelijke staat en hing tevens behoorlijk hoog. Het was zelfs dusdanig hoog dat onze jongste er behoorlijk moeite mee had om erop te klimmen. Nu ben ik zelf ook niet heel lang dus was de keuze voor een mooie laaghangende toiletpot snel gemaakt. En ook onze radiator moest er aan geloven. Ook deze was niet meer van deze tijd en stak tevens vervelend uit. Daarom hebben we deze laten vervangen door een mooie designradiator. Deze hangt netjes strak tegen de wand en is ideaal om de handdoeken aan op te hangen. Met bijkomend voordeel dat in de winter je handdoeken altijd lekker warm zijn tijdens het douchen. Ook is deze radiator gemakkelijk schoon te houden waardoor alles netjes spik en span blijft.

Recente berichten