HomeWoongenotWat zijn de mogelijkheden in projectvloeren?

Anderen lazen

Wat zijn de mogelijkheden in projectvloeren?

Het gaat economisch weer lekker. De vraag is wel hoe lang houden we dat aan want de eerste barstjes zijn alweer waargenomen in de economie. Wat hoort bij economische hoogtij dagen is dat er weer veel gebouwd wordt. Het zal je vast opgevallen zijn dat de nieuwbouw wijken weer uit de grond gestampd worden. Als een groep woningen volledig ingericht opgeleverd moet worden dan zie dat dat je moet gaan kijken naar projectvloeren. Kortgezegd zijn projectvloeren vloeren van dezelfde soort die je in deze woningen of andere gebouwen gaat leggen. Voordeel is uiteraard dat je een grote order doet en dus de prijs vaak aantrekkelijk is. In dit blog vertellen we meer over de mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden

Net zoals de gewone vloeren zijn er in de projectvloeren diverse mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een beetje een warme uitstraling dan kun je het beste kiezen voor hoouten projectvloeren. In hout is onderscheid te maken tussen laminaar. Dit is meer een houtlook. Voordeel hier wel van is dat de prijs van laminaat heel erg aantrekkelijk is en de duurzaamheid ervan best nog wel okay is. Ander bijkomend voordeel is dat het makkelijk te leggen is. Dus ook de kosten van grote hoeveelheden laten leggen vallen mee. Ik denk dat iedereen weleens het zogenaamde kliklaminaat gelegd heeft. Dat is echt een gevalletje kind kan de was doen. Andere optie is het zogenaamde parket. Dit is wel echt hout, maar het gaat hierbij om een dun laagje fineer wat op de vloerdelen zit. Ook best duurzaam en wat meer de warmte van echt hout. Ook is het met parket vaak nog wel mogelijk om er een vloerverwarming op te leggen. Dat kan bij de massief houten vloer vaak niet. Dit is te dik waardoor er te weinig warmte doorgelaten kan worden.

Andere projectvloeren

Andere materialen die gebruikt worden voor projectvloeren zijn bijvoorbeeld plavuizen of vloerbedekking. Wat de laatste tijd heel populair is zijn de zogenaamde gietvloeren. Dit geeft een mooie minimalistische look. Maar belangrijkste voordeel is dat het super duurzaam is. En zekere voor grote hoeveelheden is het heel erg geschikt. Je stort deze vloer namelijk waardoor het redelijk snel gedaan is en het gemakkelijk is om meerdere vloeren te leggen. Ook de gietvloer zijn er in heel veel mogelijkheden. Van de strakke betonnen gietvloer tot de vloeren met gekleurd grint erin.

Recente berichten