HomeWoongenotNieuwe trend: showen met je tuin

Anderen lazen

Nieuwe trend: showen met je tuin

Als het lekker weer is zitten alle terrassen vol. Dit is al jaren het geval, maar toch is er iets aan het veranderen. In plaats van naar het strand om een hapje te eten of op het terras een drankje doen, blijven mensen tegenwoordig meer in hun eigen tuin. Lekker hangen op een luxe lounge set of een uitgebreide barbecue met vrienden. En dit blijft voor al hun vrienden (of terwijl: volgers) niet ongezien. De ene na de andere Instagram story zie ik voorbijkomen over hoe leuk mensen het hebben in hun eigen en vaak luxe tuin. Je ziet dus een nieuwe trend ontstaan; showen met je tuin. In deze blog vertel ik er meer over hoe je jouw tuin helemaal ready kan maken om aan al je volgers te laten zien op je Instagram of Snapchat.

De achtertuin

De achtertuin is natuurlijk de perfecte plek om te zonnen/loungen en om te eten/barbecueën met vrienden. Essentiele dingen zijn daarom een loungeset en een barbecue, maar hoe nu verder? Om je tuin helemaal Instagram-proof te maken is het slim om wat decoratie neer te zetten. Denk aan een grote plant of verschillende kussentjes op de loungebank. Daarnaast is een mooi servies met allemaal dezelfde borden en glazen handig voor de perfecte barbecue- of dinerfoto. Ook kan je de tafel leuker maken met bijvoorbeeld bloemetjes of kannen water met munt en citroen erin. Of maak kleurrijke cocktails en zet die neer als aperitiefje. Genoeg mogelijkheden dus! En als je tuin zelf niet zo aantrekkelijk er uitziet, kan je ook de schuifpui openzetten. Je kan dan een foto maken waar je binnen zit, maar toch een mini stukje tuin ziet voor het buitengevoel. Dan ziet in ieder geval niemand het onkruid wat in het andere hoekje van de tuin staat.

De voortuin

Als je geen achtertuin hebt of het zonnetje in de voortuin staat ’s middags, wil je deze natuurlijk ook mooi hebben. Er zijn verschillende dingen die je daaraan kan doen, weer te beginnen met tuinmeubels. Een lekker tafeltje en stoeltjes is natuurlijk het eerste waar je mee begint. Daarnaast is het leuk om wat bloemetjes te planten. Dit geeft gelijk een kleurrijk beeld en die doen het goed op Instagram! Ook is het slim om je auto onder een carport te zetten, zodat deze niet onder komt te zitten met blaadjes, stof of vogelpoep. Want vogelpoep op je Instagram foto is natuurlijk ook niet heel aantrekkelijk. Tot slot kan je ook een klein voortuin tafeltje leuk maken met een kleedje en mooie glazen.

Perfect-foto-trucjes

Zoals ik al zei is een perfecte foto kleurrijk. Tenzij je de foto in zwart-wit wil doen, dan is dit natuurlijk niet nodig. Gekleurde bloemen, kussentjes en drankjes doen het dus altijd erg goed. Ten tweede, dit gaf ik ook al eerder aan, moet je lelijke dingen zoals onkruid of vogelpoep op de foto mijden. Tot slot moet je altijd goed kijken naar het licht. Zon en schaduw kan je foto juist leuk maken, maar kan je foto ook gigantisch verpesten. Als bijvoorbeeld je halve hoofd in de schaduw zit door iemand die de foto maakt zal je zeker weten minder likes krijgen.

Recente berichten