HomeGezondheidWat je wilde weten over groenlipmossel

Anderen lazen

Wat je wilde weten over groenlipmossel

We leven in een wereld waar er elke maand wel weer een nieuwe ontwikkeling is. En het gaat niet alleen om nieuwe ontwikkelingen, maar ook wat populair is ja of nee. Superfood is iets wat dit jaar opeens helemaal populair is geworden. Groenlipmossel is een van deze superfood voorbeelden die we steeds meer en meer voorbij zien komen. Groenlipmossel is een superfood die veel drogisterijen in hun assortiment opnemen. Het lijkt een van de meest populaire voedingssupplementen te worden en dit zal niet zomaar zonder reden zijn, toch? Daarom hebben we wat informatie over groenlipmossel voor je op een rijtje gezet. Wat is het nou en wat doet het met ons?

Disclaimer: we willen je er wel even op wijzen dat de informatie die we hier benoemen enkele feiten zijn. Over het algemeen is er nog niet veel onderzoek naar gedaan en valt er dus ook niets vast te stellen of het werkt en wat de voordelen zijn.

Groenlipmossel

De naam komt natuurlijk ergens vandaan. Het wordt gekweekt in Nieuw-Zeeland en de naam heeft het te danken aan de schelp. De schelp van de mossel is bruin en heeft aan de onderkant een groen kleurige rand. Het is rijk aan verschillende vetzuren die zorgen voor een ontstekingsremmende werking. Ook heeft het sterke antioxidanten.

Voedingssupplement

Wat al eerder benoemd werd, is dat groenlipmossel wellicht een bekend voedingssupplement wordt. Maar groenlipmossel is niet het enige middel dat op de voedingssupplementen markt terecht komt. Elke dag zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en wordt de race spannender en spannender. Groenlipmossel ziet er mooi uit, is exotisch, relatief onbekend en heeft dezelfde eigenschappen als een superfood. Er zijn dus wel speculaties dat het veel gezondheidsvoordelen zou hebben. Wel willen we nog benadrukken dat dit hoogstens speculaties zijn, geen feiten.

Hoe werkt het?

Groenlipmossel is geen mossel die je zoals normale mosselen als avondeten eet. Het wordt verwerkt in supplementen. Het supplement wordt voornamelijk voorgeschreven omdat het een ontstekingsremmende werking heeft. Naast een ontstekingsremmende werking zou het supplement ook nog heel veel andere belangrijke stoffen bevatten. Het is ook niet voor niets opeens populair geworden. Je ziet het dan ook vaak voorbij komen en er worden steeds meer verhalen over gedeeld. Wel zijn er nog een echte onderzoeken naar gedaan en blijft het dus voor vele een vraagteken. Hier kunnen wij helaas niets aan veranderen, want ook na dit artikel is het nog een vraagteken.

Recente berichten