Voor de feestdagen mijn magazijn op orde

vouwkratten

Eindelijk is het december! Je begint al te voelen dat de kerstdagen voor de deur staan, nu de Sint toch echt uit het land is. Ik betrap mezelf er van tijd tot tijd op dat ik al zit weg te dromen aan alle leuke dingen die in het vooruitzicht liggen. Voor het echter zover is, staat me nog een hoop te doen. Ik heb bijvoorbeeld inmiddels een aardig magazijn opgebouwd met materialen die ik gebruik voor mijn creatieve knutsels. Het is alleen echt een bende. Ik kan vrijwel niets meer gemakkelijk vinden. Daarom besloot ik vandaag met jou te delen hoe ik voor de feestdagen mijn magazijn op orde heb gekregen. De kans bestaat immers dat er meer creatieve vrijdenkers zijn die met hetzelfde probleem zitten.

Organisatiesysteem

Mijn eerste obstakel was het organiseren van alles. Ik had namelijk helemaal niets in de trant van een organisatiesysteem. Als er plek was, dan eindigde daar het materiaal op dat moment. Voordat ik alles netjes op orde kon maken, moest ik dus wel een organisatiesysteem bedenken. Hoe wil ik alles hebben? Waar moeten bepaalde dingen echt te vinden zijn? Wat is de meest praktische oplossing? Dit vond ik persoonlijk het lastige onderdeel van het op orde krijgen van mijn magazijn – en dan heb ik maar een hele kleine bergingsruimte. Uiteindelijk (na het raadplegen van Google) heb ik een manier gevonden!┬á

Alle spullen die ik het langst niet gebruikt heb, staan netjes met labels opgesteld achterin de stelling. De materialen die ik bijna dagelijks gebruik, heb ik op plekken gelegd waar ze voor het grijpen liggen. Dat is heel beknopt een beetje wat mijn nieuwe systeem is om het magazijn enigszins netjes en op orde te houden. Uiteraard kun je gewoon een systeem maken dat het beste voor jou en jouw werkzaamheden werkt. Wees trouwens ook niet bang om later het systeem (indien nodig) helemaal om te gooien. Het is altijd goed om te evalueren en optimaliseren.

Slimme opbergers

De tweede obstakel waar ik tegenaan liep, is de manier waarop ik alles ging opbergen. Aangezien ik maar een kleine ruimte tot mijn beschikking heb, moest ik hier wel slim mee omgaan. De oplossing kwam uit een redelijk onverwachte hoek. Ik heb namelijk gekozen om vouwkratten te gebruiken. Niet alleen je huis-tuin-en-keuken vouwkratten. Nee, ik bedoel die robuuste exemplaren die gebruikt worden voor transport of opslag. Die kunnen namelijk wat beter tegen een stootje dan de kratten die je vindt bij de Action. Verder heb ik ook wat kunststof bakjes ingeslagen om de kleinere rommeltjes goed te bewaren.

Geef een reactie