HomeFinancieelVerkoop je sloopauto voor goede tarieven

Anderen lazen

Verkoop je sloopauto voor goede tarieven

Een sloopauto is een auto die niet meer te repareren valt en total loss is. Je mag met zo'n auto dan ook niet meer de weg op. Echter betekent dat niet dat de auto helemaal verloren is. Er zitten in de auto nog genoeg originele onderdelen die je voor andere auto's kan gebruiken of om je schadeauto te repareren. In dit artikel een aantal tips voor wat te doen met sloopauto's.

Een auto bestaat uit meer dan duizend onderdelen

Een auto bestaat volgens technische analisten uit om en nabij 1400 onderdelen. Doe het sommetje en reken uit hoeveel bruikbare onderdelen je daar uit kan halen. Dat betekent dat je met een auto die total loss is er nog genoeg mee kan doen. Een sloopauto verkopen doe je dan ook bij verschillende sloperijen door heel Nederland.

Hoeveel krijg je voor je sloopauto?

Het bedrag wat je voor je auto krijgt als je het naar de autosloperij brengt hangt volledig af in wat voor staat de auto zich bevindt. Als je een auto aanlevert die helemaal doorleefd is krijg je alleen wat de auto nog aan oud ijzer oplevert. Dan kan je denken aan een bedrag van tussen 75 en 125 euro. Heb je de auto goed onderhouden? Zitten er nieuwe banden onder en ziet het interieur er nog redelijk uit? Dan kan je makkelijk een paar tientjes bijtellen aan dit bedrag. Maar echt niet meer dan dat.

Sloopauto verkopen via osw

Als je een sloopauto hebt wil je die natuurlijk tegen de beste prijs verkopen. Dat kan heel makkelijk en simpel bij osw. Die werken alleen met erkende bedrijven, waarvan het merendeel bij Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is aangesloten.

Wat doet de Rijksdienst voor het Wegverkeer precies?

De RDW heeft een aantal centrale taken. Ten eerste houden ze toezicht op het toelaten van auto's op de Nederlandse weg. Als je een auto wilt verhandelen dan kan je dat pas doen als de RDW akkoord is. Dat geldt meestal ook als je je auto uit elkaar wilt halen en de auto onderdelen wilt verkopen. Ten tweede houdt de RDW toezicht op de erkende bedrijven met het keurmerk. Zodra bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen van de RDW krijgen ze het keurmerk. Tot slot controleert de RDW voertuigen wanneer een verzekeraar of justitie twijfelt aan de technische staat. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat het voertuig een WOK melding krijgt. Dat betekent dat het eerst een keuring door moet staan, voordat het de weg op mag.

Recente berichten