HomeFinancieel3 manieren waarop  je een auto kan financieren

Anderen lazen

3 manieren waarop  je een auto kan financieren

Zit je krap bij kas, maar heb je toch echt een nieuwe auto nodig? Het is altijd handig om dan wat extra geld bij te lenen, zodat je zo snel mogelijk de weg op kan. Maar hoe financier je nu een auto? Je hebt over het algemeen drie manieren om een auto te financieren en in dit artikel lees je over deze mogelijkheden. Zo hoef je je geen zorgen te maken en vind je de beste manier voor de financiering die bij je past. Vergeet overigens niet dat geld lenen geld kost.

Kies een lease auto van de werkgever

Je kan kiezen om een lease auto van je werkgever te krijgen en die je dan privé gebruikt. Dit wordt gezien als loon en daardoor belast. Hoe gebeurt dit? In de vorm van een bepaald percentage van de prijs van de auto. En de regel geldt dat hoe hoger de prijs, hoe duurder de auto voor jou. Onthoud ook dat er voor energiezuinige auto's lagere bijtellingen gelden dan auto's die veel benzine slurpen. Je kan overigens de bijtelling ontwijken door niet privé te rijden, maar met een auto van de zaak. Noodzakelijk is dan wel om een rittenregistratie bij te houden.

Spaargeld gebruiken voor auto financieren is altijd goed

Naast het rijden van een leaseauto kun je een auto financieren ook op een andere manier aanpakken. Eigenlijk is dit de beste optie, omdat je dan niet hoeft te lenen en jezelf niet in de schulden steekt. Het is simpelweg het goedkoopst. Uiteraard ben je wel een stuk langer bezig om het geld bij elkaar te sparen. Desalniettemin, probeer altijd voor deze optie te gaan.

Kies voor een persoonlijke lening

Als het echt moet, kies dan voor een persoonlijke lening. Dit is altijd nog beter dan een doorlopend krediet, waar je meestal niet weet wanneer de lening afgelost is. Bij een persoonlijke lening los je een vast bedrag af per maand en weet je al van te voren wanneer je de lening terug hebt betaald. Hier geldt meestal dat de lening korter is dan hoe lang je de auto hebt. Dus je betaalt niet door, terwijl je de auto niet meer hebt. Wel handig is om te informeren wat er met de lening gebeurt, wanneer de auto kapot gaat of als hem verkoopt.

Het oversluiten van je leningen

Heb je voor je auto verschillende leningen moeten afsluiten? Dan is het handig om leningen oversluiten.  Je kan bij één partij al je leningen onderbrengen en zo houd je het overzicht en weet je wat je per maand moet aflossen. Daarnaast ben je meestal ook voordeliger uit op deze manier.

Recente berichten