HomeFinancieelWat zijn bitcoins en waarom is Bitcoin zo populair?

Anderen lazen

Wat zijn bitcoins en waarom is Bitcoin zo populair?

Wanneer je het nieuws de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd, dan zul je beamen dat we niet meer om bitcoins heen kunnen. Ze zijn tegenwoordig overal, en iedereen lijkt ze al te hebben gekocht. Toch vragen veel mensen zich nog altijd af wat bitcoins nou precies zijn, wat je ermee kunt en of het slim is om bitcoins te kopen. Het is zeer belangrijk om je goed te verdiepen in de wereld van de bitcoins voordat je overgaat tot een échte investering. Om je daarmee te helpen, lees je in dit artikel de belangrijkste informatie over het kopen van bitcoins, het investeren in bitcoins én het volgen van de bitcoin koers.

Wat is Bitcoin nou precies

Bitcoins zijn de meest populaire versie van cryptocurrency. Cryptocurrencies zijn een overkoepelende naam voor alle digitale munteenheden die over de hele wereld gebruikt kunnen worden. Deze online-betaalmogelijkheden word gezien als een veilig en goed alternatief voor pinpassen en credit cards. Bitcoin zelf is bedacht door Satoshi Nakamoto en staat voor financiële vrijheid online. Dit betekent dat alleen jij inzicht hebt in jouw bitcoin financiën en er geen bank of derde persoon aan te pas komt. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan vierhonderd miljoen bitcoin transacties gedaan, en dit nummer groeit nog vrijwel iedere dag.

De redenen om bitcoins te kopen

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om bitcoins te kopen. Zo zijn er mensen die de bitcoin gebruiken voor online aankopen en mensen die de bitcoin simpelweg in hun online portefeuille laten staan. Wanneer je ervoor kiest om de bitcoin te gebruiken voor online aankopen, zorgt dit ervoor dat je onafhankelijk van banken je online betalingen kunt verrichten. Je bent dus geen online bankieren app meer nodig. De mensen die hun bitcoin in de online portefeuille laten staan, noemen we ook wel bitcoin investeerders. Deze mensen hebben bitcoins gekocht om ze op een later tijdstip, hopelijk voor meer geld, weer door te verkopen. Bitcoin kopen is een zeer goede investering, omdat het de meest gebruikte cryptomunt ter wereld is. Dit betekent dat veel mensen interesse hebben in de munt, waardoor de prijs behoorlijk zou kunnen gaan stijgen. Uiteraard blijft ook bitcoin een investering die risico’s met zich meebrengt. Investeer daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Zijn bitcoins wel veilig

Maak je vooral niet te veel zorgen. Bitcoin heeft een zeer geavanceerd softwaresysteem, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Deze veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat het bitcoinsysteem volledig word afgeschermd, waardoor fraude vrijwel onmogelijk is. Vraag jij je af waar je bitcoins kunt kopen? Online zijn er meerdere bedrijven die bitcoins aanbieden, zoals bijvoorbeeld het gespecialiseerde bedrijf Satos. Zorg er in ieder geval voor dat het bedrijf goede online recensies heeft, en de bitcoins voor een eerlijke prijs aanbiedt. Vergeet niet dat als iets té mooi lijkt om waar te zijn; dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Recente berichten