HomeWoongenotEen verhuurde woning laten ontruimen

Anderen lazen

Een verhuurde woning laten ontruimen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een woning aan te schaffen en deze vervolgens te verhuren. Dat is zeker een verstandige keuze aangezien boodschappen duurder worden, maar ook dat de euro steeds minder waard wordt. Helaas komt het regelmatig voor dat de huurders de huur niet meer kunnen of willen betalen. Dat is voor jou als verhuurder erg vervelend, want je loopt hierdoor natuurlijk erg veel inkomsten mis. In Nederland mag je een huurder na drie maanden uit huis plaatsen en ook daar komen veel kosten bij kijken. Je moet de woning laten ontruimen en ook mag je de spullen van de huurder niet zomaar weggooien. Deze spullen zul je dus tijdelijk op moeten slaan. Hoe dit precies werkt, vind je in dit artikel. 

Een woningontruimingsbedrijf vinden 

De eerste stap die je moet zetten als je jouw verhuurde woning wilt ontruimen, is het vinden van een geschikt ontruimingsbedrijf. Het is zeer belangrijk dat je met een betrouwbaar ontruimingsbedrijf samen gaat werken, want mochten er spullen van je huurder verdwijnen of beschadigen, dan moet jij voor de kosten opdraaien. Het vinden van een ontruimingsbedrijf is zeker niet lastig, mits je gebruik maakt van het internet. Door zoektermen zoals ‘Woningontruiming Den Haag’ of ‘woning ontruimen na overlijden’ te gebruiken, zul je binnen enkele seconden talloze bedrijven vinden die zich bezighouden met het ontruimen van woningen. 

Kun je de kosten verhalen?

Wanneer je een woning moet laten ontruimen door een ontruimingsbedrijf, dan is de kans groot dat je daar duizenden euro’s aan kwijt bent. Dat is zeer vervelend, want je loopt al zeer veel geld mis doordat de huurder de huur niet betaalt. Gelukkig is het via de rechtbank mogelijk om de kosten op de huurder te verhalen, maar helaas komt het vaak voor dat de huurder weigert te betalen en vaak kun je dan alsnog fluiten naar het geld. Mocht de rechter akkoord gaan met je verzoek, dan kun je het beste een incassobureau inschakelen. De kans is dan vrij groot dat de kosten terugbetaald worden!

Mag je ook zelf de woning ontruimen?

Het is zeker mogelijk om zelf de woning te ontruimen, maar dit kun je het beste uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. Een ontruimingsbedrijf is gespecialiseerd in het ontruimen van woningen en kan binnen 24 uur de volledige woning ontruimd hebben. Een ontruimingsbedrijf heeft de middelen, het personeel en de ervaring om zo snel mogelijk klaar te zijn. Dat is erg belangrijk, want je wilt de woning natuurlijk zo snel mogelijk weer verhuren om te voorkomen dat je nog meer inkomsten misloopt.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Recente berichten