HomeAlgemeenEen gezond huis woont fijner

Anderen lazen

Een gezond huis woont fijner

Als mensen moeten we goed voor ons lichaam zorgen. Je wilt immers dat je lijf gezond is zodat het jouw leven makkelijker maakt, prettiger maakt en vooral veel meer mogelijk maakt. Dat betekent dat we de boel dus meteen willen opknappen zodra er iets mis is. Maar als er iets mis is aan ons huis, zijn we er niet zo snel bij. En dat is zonde! Want ook in een gezond huis woon je fijner. In deze blog vertrek je meer over. Lees je mee?

Van de buitenkant

Misschien weet je niet dat jouw huis wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Het is handig om eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld eens in het jaar of half jaar, een rondje rond het huis te maken en dus even te kijken wat er aangepast of verbeterd kan worden. Zo kan het zijn dat het een en ander aan de stenen buiten gerepareerd moet worden. Dan kun je maar beter je metselgereedschap uit de kast halen en hiermee aan de slag gaan voordat het problemen aan de binnenkant veroorzaakt.

Tot de binnenkant

En ook binnen in huis kijken we natuurlijk eventjes goed rond. Misschien zijn er lekkages die je eerder niet waren opgevallen en die je nu nog kan stoppen voor ze grotere problemen veroorzaken. Door af en toe een rondje te maken in huis weet je wat er gebeurt of kan gebeuren als je er niets aan doet.

De ramen, deuren en sloten

Vergeet ook tijdens deze rondes niet de ramen, deuren en sloten te checken. Deze blijven over het algemeen jarenlang goed maar het kan toch zijn dat het een en ander is gaan rotten of gewoon niet meer zo goed werkt. Voor de veiligheid en het energieverbruik in huis is het handig om dit aan te pakken zodra je het merkt.

Alle voorzieningen

En als je dan toch een rondje doet aan de binnenkant, vergeet dan ook niet alle voorzieningen eventjes te bekijken. Is alle sanitair nog up to date en zijn er apparaten die wel een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken?

Aan de slag!

Als je alles geïnventariseerd hebt, is het tijd om het gereedschap uit de kast te halen en aan de slag te gaan. Mis je het een en ander aan materiaal? Dan kun je gereedschap bestellen bij Bouwmaat. Zo wordt het gewoon bij jou aan de deur geleverd en kun jij verder met het opknappen van je huis.

Recente berichten