HomeAlgemeenIk wil een koelcel kopen, maar waar moet ik precies op letten?

Anderen lazen

Ik wil een koelcel kopen, maar waar moet ik precies op letten?

Er zijn maar weinig mensen die een hoop ervaring hebben met het kopen van een koelcel. Een koelcel is een grote koelkast waar je in kunt lopen. Dit is voornamelijk voor bedrijven soms nodig om grotere hoeveelheden spullen in op te slaan. Je zult dit soort koelcellen het meeste terugzien in horecabedrijven. Dit komt doordat er hier een grote hoeveelheid eten moet worden koel gehouden en er niet altijd even makkelijk kan worden ingeschat wat er allemaal gaat worden verkocht. Wanneer je op zoek bent naar een koelcel is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Wat deze dingen zijn kun je in dit artikel meer over vinden.

Het formaat van je koelcel

Wanneer jij op zoek bent naar een vriescel of koelcel voor bij jou op de locatie is het wel belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over het formaat van de koelcel. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het de helft van de ruimte inneemt en het is zonde als er een hoop ruimte is die niet wordt gebruikt. Je zult namelijk wel de gehele ruimte koud moeten houden om de rest van de spullen koud te houden. Verder is het ook erg belangrijk dat je goed naar de hoogte en diepte van de koelcel kijkt. Wanneer deze afmetingen niet kloppen is het namelijk niet mogelijk om de koelcel bij jou op locatie te laten installeren. Ook is het belangrijk dat je goed nadenkt over aan welke kant de deur van de koelcel moet komen. Hier worden namelijk vaak denkfouten in gemaakt.

Het isoleren van je koelcel

Wanneer jij op zoek gaat naar een koelcel zijn er naast het formaat ook nog een aantal andere beslissingen die je moet gaan nemen. Zo zul je ook moeten kijken naar de materialen die je wilt gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat de kou die je opwekt met de energie ook daadwerkelijk binnen deze muren blijft. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende panelen en materialen. Ook kun je zelf kiezen hoe dik je de wanden wil maken. Hoe dikker je de wanden maakt, des te minder energie er verloren zal gaan aan het wegtrekken van koude lucht. Wel zul je ook meer geld kwijt zijn voor het kopen van de wanden. Ook is het erg belangrijk om te denken aan een passende vloer waar weinig kou de grond intrekt.

Recente berichten