HomeAlgemeenZo kunnen moeders zich weer mooi gaan voelen

Anderen lazen

Zo kunnen moeders zich weer mooi gaan voelen

We worden allemaal vanzelf ouder. Sommige mensen zien dat als iets positiefs, maar er zijn ook mensen die het liefst hun hele leven liever twintiger willen blijven. Met het ouder worden gaat de huid wat verslappen, je haren worden ooit een keer grijs en het strakke figuurtje kan wat uitdijen. Uiterlijk vertoon kan wat minder prioriteit krijgen wanneer je de hele dag bezig bent met kinderen opvoeden. Maar daarmee daalt wel je zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er genoeg tips om jezelf weer mooi te voelen.

Persoonlijke verzorging

Neem tussen het opvoeden van de kinderen en het wassen van alle kleren even een momentje voor jezelf. Dit kan als je kinderen op bed liggen. Of vraag bijvoorbeeld aan je partner of je even een uurtje voor jezelf kan nemen wanneer hij op de kinderen past. Plan deze tijd in en pamper jezelf met heerlijke persoonlijke verzorging. Neem desgewenst een heerlijk gezichts- of haarmasker, douche een keer wat langer of ga in bad en scheer je benen en andere lichaamsdelen. Kam je haar goed uit en neem een keer de tijd om het goed te föhnen, lak je nagels en doe weer een keer make-up op. Je zal zien dat je je hierna een stuk beter voelt en op die manier groeit je zelfverzekerdheid ook weer.

Gezonde leefstijl straalt uit

Probeer gezond te leven. Moeders hebben het vaak ontzettend druk en vergeten daarbij zichzelf. Het is makkelijker om snel een kant-en-klare magnetronmaaltijd op te eten dan een gezond gerecht klaar te maken. Maar als je gezonder leeft zal je ook zien dat je je beter gaat voelen. Niet alleen worden je haren en nagels mooier, je krijgt een mooiere huid en je voelt je ook prettiger. Sporten heb je misschien niet altijd fut of tijd voor, maar je kan wellicht wel een stukje wandelen. Wanneer je gezonder leeft, straal je dat ook uit. Kom maar op met dat zelfvertrouwen!

Maak het jezelf makkelijker

Er zijn foefjes om het jezelf als moeder zijnde makkelijker te maken, waardoor je wat meer rust krijgt. Schoonmaken kan bijvoorbeeld prima steeds een half uurtje tussendoor. Ga niet met je telg naar de winkels, want dat kan behoorlijk frustrerend zijn (vooral als ze een bui krijgen). Shop liever relaxed bij een drogist online. Koop hier spullen voor je huisdieren, make-up, speelgoed en het huishouden. Zelfs Robijn wasmiddel is er te koop. Zo ruiken je kleren ook nog eens heerlijk. Het leven hoeft niet moeilijk te zijn. Neem eens wat tijd voor jezelf!

Recente berichten