HomeAlgemeenAlles wat jij moet weten over de verschillende leasevormen

Anderen lazen

Alles wat jij moet weten over de verschillende leasevormen

Wanneer jij een auto wilt gaan leasen, is het wel zo fijn als je ook wat meer weet over de verschillende manieren waarop je kunt leasen. Er zijn namelijk een aantal verschillende vormen van leasen. Niet elke vorm van leasen is even voordelig voor jouw bedrijf. Ook wanneer jij genoeg geld hebt om een auto te kopen, kan leasen nog steeds voordelig zijn. Zo zul je namelijk meer geld overhouden dat je kunt besteden en misschien zelfs investeren in andere dingen.

 

Maak gebruik van operational lease

Een van de manieren waarop een auto leasen mogelijk is, is door middel van operational lease. Wanneer je kiest voor operational lease, is de leasemaatschappij eigenaar van het voertuig, totdat de lease volledig is afbetaald. Het bedrag waarvoor je de auto kunt gebruiken tijdens deze periode, is verschillende per auto en leasemaatschappij. Je zult hierbij wel hoger uitkomen dan bij andere vormen van leasen. De risico’s die komen kijken bij het gebruik van de auto zijn namelijk voor de leasemaatschappij. Ook zullen de verzekering, onderhoudskosten en wegenbelasting niet door jou hoeven te worden betaald.

 

Gebruik maken van financial lease

Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van financial lease. Financial lease is een vorm van leasen waarbij de particulier een huurkoopcontract aangaat. Op deze manier word je eigenaar van het voertuig als de looptijd van het contract is afgelopen. Hierbij zul je vaak een restwaarderisico moeten betalen. Bij financial lease wordt er soms ook aangeboden om het te noteren als private lease. Dit kan voordelig zijn omdat dit een nog niet beschermde titel is. Bij financial lease zul je naast het maandelijkse bedrag dat je moet betalen voor het leasen ook nog een aantal andere dingen moeten betalen. Zo zul je moeten betalen voor de verzekering en is er vaak ook een aanbetaling nodig. Verder zul je na het einde van het contract nog een restbedrag moeten betalen om de auto te kunnen kopen.

 

Wat is private lease nou eigenlijk?

Naast de twee eerder genoemde vormen van leasen, kun je ook nog kiezen voor private lease. Private lease houdt in dat je de auto als het ware huurt voor een vast bedrag per maand. Je hebt hierbij geen kosten aan de verzekering of eventuele reparaties. Het enige waar jij verder nog lasten aan hebt, is de brandstof die de auto nodig heeft. Wanneer jij de auto niet veel gebruikt, zal dit niet zo veel zijn.

 

Recente berichten