HomeVrije TijdWord je gek van koken? Hier is de oplossing!

Anderen lazen

Word je gek van koken? Hier is de oplossing!

De grootste verstoring van je weekritme is en blijft koken. Hoe goed je het ook plant, hoe vaak je ook je planning er op aanpast zelfs, je krijgt het niet voor elkaar om een goed ritme erin te krijgen, en staat uiteindelijk óf gestrest en veel te laat nog in de keuken, óf je leeft momenteel op thuisbezorgd eten wat niet per se goed voor je is. Klinkt dit bekend? Gelukkig hoeft het niet altijd zo te blijven. Er zijn twee oplossingen die wellicht perfect voor je zijn; meal prep en maaltijdpakketten. Lees snel mee!

Meal prep je gek!

Allereerst even over meal prep; de nieuwste hype in thuiskok-land. Het basisprincipe van meal prep is eigenlijk vrij simpel; je maakt een aantal basiscomponenten die in veel verschillende combinaties en dus gerechten kunnen veranderen. Zo maak je met drie of vier basiscomponenten (en wellicht een saus of twee) zo zes of zeven gerechten, en eet je de hele week gevarieerd en gezond. Meal prep betekent dat je, in plaats van elke avond, één zondag per week bezig bent met eten voor de komende zes dagen, tot het weer zondag wordt. Eventueel las je nog een dag in voor thuisbezorgd eten (pizza zaterdag doet het altijd goed bij ons thuis, je verdient zo af en toe ook lekker ongezond eten, zeker na een week meal prep!) Een voorbeeld van een week meal prep kan er zo uitzien: je bereidt een grote pan rijst, twee of drie soorten proteïne, bijvoorbeeld biefstuk, kip en zoete aardappelen. Je bereidt twee of drie soorten groenten voor en twee tot drie sauzen. Alleen al van die combinaties kan je de hele week eten. Natuurlijk eet je in dit voorbeeld wél de hele week rijst. Wil je dit niet? Maak dan wat minder rijst en vervang twee van de vijf dagen de rijst voor noedels; die kosten maar een paar minuten om te koken. 

Een maaltijdpakket voor iedereen 

Bij meal prep sta je wél nog steeds elke avond even in de keuken, dat had je misschien al door. Natuurlijk is alles al voorbereid, maar het moet wél nog gecombineerd en warmgemaakt worden, en soms moet je dus nog je noedels koken. Als je hier helemaal geen tijd voor hebt óf gewoon geen ambitie hebt om te koken, en je eventuele huisgenoten ook niet, zijn er altijd nog maaltijdpakketten. Dit haalt de spanning van koken helemaal uit je week en zorgt ervoor dat je gezond en gevarieerd eten op je deurmat hebt, voor elke dag. 

 

Kortom, elke dag uren in de keuken staan is niet de enige optie. Er is nog zoveel meer!

Recente berichten