HomeGezondheidDenk altijd aan je huid!

Anderen lazen

Denk altijd aan je huid!

Veel mensen (en vooral vrouwen) vinden een mooie huid belangrijk. Hij moet mooi stralen en het liefst geen puistjes of schilfertjes bevatten. Ook op social media wordt je doodgegooid met alle bloggers, influencers en celebrities die reclame maken voor gezichtsproducten. Maar is een mooie huid wel zo belangrijk? Wat mij betreft is het belangrijkste dat je huid gezond is. Hoe je je huid gezond kunt houden? Lees snel verder als je mijn tips wil horen!

Reinigen, reinigen en nog eens reinigen

De belangrijkste en gevoeligste huid zit bij de meeste mensen op het gezicht. Dit zijn de plekken waar je het snelste pukkeltjes en andere onzuiverheden krijgt. Mijn eerste tip is dan ook vooral van belang voor het gezicht. Het is namelijk heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Natuurlijk als je make-up draagt door dit eraf te halen, maar ook als je geen make-up draagt. Ook als je geen make-up op hebt kan er namelijk vuil uit de lucht in je poriën gaan zitten. Voor het lichaam kan reinigen ook belangrijk zijn. Ook zijn er mensen die snel onzuiverheden op hun rug, schouders en borst hebben. Zij zweren vaak bij scrubben van het lichaam. Scrubben kan je trouwens ook met je gezicht doen, maar zorg dan wel dat je een gezichtsscrub koopt (deze hebben fijnere korreltjes)!

UV-straling

Naast het reinigen, is het belangrijk om je te beschermen tegen UV-straling. Ook hier is je gezicht weer het belangrijkst, deze komt namelijk het vaakst in de zon. Maar als het echt warm is en je korte kleding draagt, is ook je lichaam insmeren heel belangrijk. Als je te veel in de zon komt zonder insmeren kan dit vervelend uitpakken. Je krijgt er sneller rimpels van, maar hebt bijvoorbeeld ook kans op ergere dingen zoals huidkanker. Persoonlijk draag ik daarom, ook als de zon niet schijnt, altijd dagcrème met SPF erin. Hierdoor is je gezicht in ieder geval 24/7 beschermt tegen UV-straling. Ook als er schaduw is kan je namelijk verbranden. En ook als je niet verbrand, komt er wel UV-straling op je huid!

Lichaam

Tot slot vinden veel mensen hun lichaam en de huid hiervan ook belangrijk. Zeker in de zomerperiode staan mensen veel vaker voor de spiegel om hun lichaam eens even goed te bekijken. Soms zie je dan ineens dingen die je in de winter niet ziet. Zoals bijvoorbeeld cellulitus, spataderen en littekentjes. Gelukkig heb je hiervoor ook veel verzorgingsmiddelen. Als je veel last hebt van spataderen, kan je bijvoorbeeld steunkousen aanschaffen. Deze stimuleren de bloedsomloop en hierdoor worden spataderen verminderd/voorkomen. Kijk dus af en toe eens goed in de spiegel naar je huid en lichaamshuid. Want; voor elk kwaaltje is wel een middeltje!

Recente berichten