HomeModeEen korset voor dames

Anderen lazen

Een korset voor dames

Een korset is een mode item wat sommige dames dragen. Toch was dit item vroeger, zo rond de 16e eeuw, een stuk populairder dan het momenteel is. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Maar waarom wordt een korset eigenlijk gedragen? Wat zijn de voordelen van het dragen van een korset en wat zijn e nadelen, of misschien zelfs gevaren? Door het lezen van deze blog kom je er achter. Ga lekker achterover zitten en lees de blog!

Wat is een korset nou precies?

Ja? Uitstekende vraag. Probeer maar eens aan een onwetende man uit te leggen wat een korset nou precies is en doet. Een korset is een redelijk gedateerd modestuk wat tegenwoordig als een soort retro item terug keert naar de markt. Het is eigenlijk een soort band die je als vrouw, maar ook als man, om je middel kan doen. Door vervolgens de band strak aan te trekken, wat vaak door middel van veters gaat, wordt de onderkant van je bovenlichaam, ook wel de buik, samengeperst waardoor er een mooi slang figuur staat. Het figuur moet er voor zorgen dat of vrouwelijke rondingen worden geaccentueerd, of overtollig vet niet meer zichtbaar is. Het is een “snelle” maar ook “tijdelijke” manier van afvallen. Natuurlijk val je niet echt af, het vet wordt alleen verplaatst waardoor je slank lijkt. Toch zijn korsetten tegenwoordig een stuk minder strak dan vroeger. En dit is goed, wand vroeger waren ze soms zo strak dat het gevaarlijk werd.

Een korset van vroeger

Ja, een korset dragen was geen pretje vroeger. Vaak waren deze voor dames gemaakt om een erg dunne buik te illustreren. Vaak werden deze korsetten echter enorm strak aangetrokken, en waren ze van een totaal niet flexibel materiaal gemaakt. Dit begon ook gevaarlijk te worden op de lange termijn omdat niet alleen het vet werd verplaatst, maar dankzij de strakheid van het korset ook sommige ingewanden als de darmen en de maag. Dit leverde vaak permanente klachten op bij vrouwen en daarom zijn is de korset erg verander in de afgelopen eeuwen. Ook is het tegenwoordig niet echt meer als allerdaags kledingstuk te vinden in een kast. Maar is het eerder een soort artikel voor feestjes met een bepaald thema, en andere alternatieve activiteiten.

Recente berichten