HomeModeHoe je van de wisselvallige zomers in Nederland geniet

Anderen lazen

Hoe je van de wisselvallige zomers in Nederland geniet

Wisselvallig weer

De zomer is natuurlijk een fantastische tijd, warm weer, stranddagen en barbecues. Helaas is dit in Nederland net zo vaak niet het geval als dat het wel zo is. Ons regenachtige landje wordt ook in de zomer vaak geplaagd door plotselinge stortbuien en onweersslagen die mooie zomerdagen kunnen verpesten. Daarom bespreek ik in dit artikel een aantal tips om ervoor te zorgen dat je ook in de zomer bent voorbereid op alles wat het Nederlandse weer te bieden heeft.

De eerste tip die ik wil bespreken is het altijd bij je hebben van een paraplu. Ook op mooie zomerse dagen. Dit is grappig genoeg in Nederland voor veel mensen geen gewoonte terwijl het wel erg nodig is. We kunnen in dat geval leren van Aziaten. In het tropische Hong Kong zorgt iedereen ervoor dat ze altijd een paraplu bij zich hebben. Ze kiezen dan ook voor een kleine compacte paraplu. Net als in Nederland kan het weer in Hong Kong in de zomer plotseling omslaan. De bewoners gebruiken de paraplu niet alleen voor een plotselinge regenbui, maar ook voor de sterke zon.

Warme zomertrui

Aangezien het zoveel regent in Nederland houden we er allemaal ontzettend van wanneer de zon doorbreekt. Maar te veel zon is natuurlijk niet goed voor onze huid. Daarom is het gebruiken van een paraplu tegen de zon helemaal geen slecht idee. Zeker aangezien veel Nederlanders een lichte huidskleur hebben en gemakkelijk verbranden.

Een tweede tip is om ook in de zomer altijd een trui bij je te hebben. Zeker bij een barbecue of een lange dag op het strand kan het in de avond nog best afkoelen. Daarom is het voor zowel dames als heren belangrijk een goede zomertrui bij zich te hebben. Babista maakt goede truien heren die ideaal zijn voor de zomer. Ze zijn namelijk zacht en dun maar nog steeds warm genoeg voor een goede zomeravond. Daarnaast zijn ze stijlvol en mannelijk. De trui is natuurlijk ook prima te gebruiken in de winter.

Muggen

Het handige van truien in de zomer is dat ze niet alleen warm houden als het afkoelt maar ook beschermen tegen zomerse plagen zoals muggen. Muggen zijn in de avond en nacht het meest actief. Daarom is het verstandig om in de avond je korte broek en T-shirt om te wisselen voor een lange broek en trui. Aangezien een zomeravond toch nog best warm kan zijn is het dan verstandig om een luchtige dunne broek en trui te kiezen. Een T-shirt met lange mouwen werkt ook.

Volgend artikel

Recente berichten