HomeZakelijkWaarom Utrecht de mooiste stad voor zakendoen is

Anderen lazen

Waarom Utrecht de mooiste stad voor zakendoen is

Klein maar gezellig land

Nederland is natuurlijk maar een klein landje. Dat is ook te merken in de stedelijke gebieden. Waar de Verenigde Staten, en ook Azië daadwerkelijk wereldsteden hebben, metropolen met miljoenen inwoners, heeft Nederland maar relatief kleine steden. Niet alleen qua inwoners maar ook qua uiterlijk zijn de steden op een bepaalde manier toch, dorpelijker. Waar steden in de Verenigde Staten en Azië vaak gigantische wolkenkrabbers hebben, is de bouw in Nederlandse steden vaak lager. Zeker Utrecht en Amsterdam hebben relatief lage gebouwen. Desondanks wil ik in dit artikel uitleggen waarom de Nederlandse steden toch zo fantastisch zijn voor zakendoen. Ik zal specifiek focussen op de stad Utrecht.

Utrecht de mooiste

Utrecht zal voor mij altijd een speciale plek in mijn hart hebben aangezien het de stad is waar ik gestudeerd heb. Zelfs toen ik mijn carrière begon in Amsterdam was ik nog altijd van plan uiteindelijk mijn weg terug te vinden naar Utrecht. Voor die tijd probeerde ik al vaak belangrijke vergaderingen binnen mijn bedrijf in Utrecht te houden. Het internationale bedrijf waar ik voor werkte was behoorlijk groot en voor vergaderingen tussen verschillende branches moesten we vaak een afzonderlijke vergaderlocatie huren. Ook als we belangrijke ontmoetingen en vergaderingen hadden met klanten kozen we voor een vergaderlocatie Utrecht.

Historische en authentieke locaties

Utrecht is zo’n mooie plek voor vergaderingen juist omdat de stad een gezellige, natuurlijke, rustige sfeer heeft. Er zijn historische en inspirerende locaties om te vergaderen. Daarnaast is Utrecht ook een centraal gelegen stad in het midden van het land. Het is een stad die zeer gemakkelijk bereikbaar is zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Zowel voor kleine vergaderingen als grote vergaderingen heeft Utrecht genoeg te bieden. Een van de meest bijzondere vergaderlocaties is de Zilveren Vosch. Het is een prachtig monumentaal pand. Waar het pand zeker van buiten een klassieke uitstraling heeft, bied het binnen toch moderne en professionele ruimtes. Het pand is over het algemeen zeer geschikt voor kleine tot middelgrote congressen, trainingen en vergaderingen.

Toch wil ik ook nog even een andere locatie buiten Utrecht aanstippen. Dat is namelijk villa augustus. Een aan het water gelegen voormalig watertoren die nu als hotel dienstdoet en ook ruimte heeft voor vergaderingen. Tussen het hotel en het water ligt ook nog eens een prachtige tuin in Italiaanse stijl. Achter het hotel ligt een moestuin die gebruikt wordt door het aangelegen restaurant om met verse ingrediënten heerlijke maaltijden te maken. Ook een zeer bijzondere vergaderlocatie.

Recente berichten