HomeZakelijkAlle bureaus opgeruimd voor de vakantie begint?

Anderen lazen

Alle bureaus opgeruimd voor de vakantie begint?

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je oma zei het waarschijnlijk al tegen je. Maar het is nog eens echt waar ook. Maar opgeruimde bureaus zijn een opgeruimd bedrijf. Heb je daar al eens over nagedacht? Want door het jaar heen slippen onze bureaus dicht. Papieren, agenda’s, werkmappen, pennen die het nog doen, pennen die leeg zijn, 5 verschillende maten paperclips en lege koffiebekers, alles blijft maar op het bureau liggen. Terwijl je zelf ook wel weet dat je veel lekkerder werkt in een opgeruimde omgeving. Maak er dus een traditie van binnen je bedrijf om alle bureaus op te ruimen voor de vakantie begint. Zo hou je overzicht en wie weet wat je allemaal nog tegenkomt aan ondergesneeuwde opdrachten?
Bureaus

Bureaus zijn vaak een doorn in het oog bij de schoonmaakploeg

Want de regel is: als een bureau niet leeg is, mag het niet gepoetst worden. Logisch natuurlijk. Op deze manier kunnen de schoonmakers niet de schuld krijgen van kwijtgeraakte offertes, opdrachten en contracten. Maar die vieze koffiekringen, die blijven dus mooi zitten. Je kunt je voorstellen dat de schoonmaakploeg daar van baalt. Want als het hele kantoor spic-en-span is, op de bureaus na, zullen ze toch niet zo’n voldaan gevoel hebben. Dus doe je schoonmaakploeg een plezier en ruim op!

Opgeruimde bureaus zorgen voor betere omzet

Door opgeruimde bureaus weet je namelijk precies alles wat je nodig hebt te vinden. Dat scheelt veel tijd en dat levert dus meer geld op. Het klinkt zo simpel, maar het is echt waar. Je kunt jezelf er best in trainen om aan het eind van iedere werkdag een stapel te maken van de spullen die op je bureau liggen. En aan het eind van de week neem je even een uurtje de tijd om alles echt op te ruimen en te archiveren. Waarschijnlijk kost het je nog niet eens een uur, zoveel papierwerk hebben we tegenwoordig niet meer.

Voor je vakantie hou je even grote opruiming

Trek ieder laatje open, test alle pennen en potloden en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Zorg dat je de gebruikte blaadjes van je kladblok nog even doorloopt op gemiste notities en leg ze daarna bij het oud papier. Stop de uitgedraaide papieren in de juiste mappen en haal even een doekje door de lade waar je je lunch bewaart. Zo simpel kan het zijn. Je kunt dan na je vakantie met frisse moed weer aan de gang. Aan een opgeruimd bureau.

Recente berichten