HomeModeHoe vind ik een geschikt wetsuit voor dames

Anderen lazen

Hoe vind ik een geschikt wetsuit voor dames

We zitten een beetje in een voorjaar wat traag op gang komt. Veel regen en temperaturen die zich nog niet echt lenen om lekker in de korte broek te lopen. We gaan er maar vanuit dat we dat nog te goed hebben en dat we straks weer volop kunnen genieten van allerlei watersporten. Als dame zal je die eerste watersportmomenten jezelf moeten beschermen tegen het dan nog wat koude water. Dat doe je met een wetsuit voor dames. Gemaakt om je lichaam op temperatuur te houden in kouder water. In het wetsuit voor dames zijn vele mogelijkheden. In dit blog vertellen we je graag alle ins en out. Lees snel verder.

Hoe werkt het wetsuit voor dames?

Iedereen die weleens een wetsuit voor dames gezien heeft weet dat het gemaakt is van een meestal zwart materiaal en dat het rubberachtig is en aansluit op het lichaam. Dat zwarte rubberachtige materiaal is neopreen. Dit neopreen heeft als eigenschap dat het isolerend werkt en zeker als er een laagje water tussenzit. Daarom is het zo geschikt om jezelf warm te houden in koud water. Als je in het water komt gaat er een laagje water zitten tussen je wetsuit en je huid. Daarmee ontstaat een isolatie die ervoor zorgt dat je lichaam op temperatuur blijft en je dus geen kou ervaart. De omstandigheden waarin je het gaat gebruiken zijn dus heel bepalend voor wel suit je gaat aanschaffen. De ontwikkeling hierin is afgelopen jaren sterk doorgegaan waardoor er zelfs varianten beschikbaar zijn waarmee je onder winterse omstandigheden ook gewoon nog kunt watersporten. Ook in warmere temperaturen zijn goede pakken beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld het zogenaamde shorty, gemaakt van een wat dunner neopreen en heeft korte pijpen en mouwen. Tussen de shorty en het wetsuit voor dames voor de winter zitten allerlei tussenvarianten.

Voor welke watersport welk wetsuit voor dames?

Naast de omstandigheden is de watersport die je gaan beoefenen ook bepalend voor welke variant je aanschaft. De verschillende watersporten belasten het wetsuit voor dames op een andere manier. Zo wordt het pak in de zeilsport veel meer belast op de zitgedeeltes en bij de schenen. Deze pakken zijn daarom op die gedeeltes verstevigd. Bij de schenen is er trouwens een extra belasting door het hangen om de boot recht te houden. Je voeten zitten dan in een hangband die vaak tegen de schenen aanschuurt.

Recente berichten