HomeVrije TijdDe beste tips voor je eerste bruiloft, als gast

Anderen lazen

De beste tips voor je eerste bruiloft, als gast

Voor veel vrouwen is het een droom die van kinds af aan al in het hoofd zit: trouwen. De kans is groot dat je, voordat jouw grote dag daar is, eerst eens te gast bent bij iemand anders’ bruiloft. Nu weten we allemaal dat alleen de bruid wit draagt, tenzij dat anders is aangegeven, maar hoe zit dat met de rest? Zijn er nog andere regels of dingen waar je rekening mee moet houden? In deze blog geef ik je een paar tips zodat jij voorbereid naar je eerste bruiloft kan en voluit kan genieten. Hopelijk is dit, anders dan met je eigen huwelijk, niet de enige keer.

Vraag eens rond

Wanneer je een uitnodiging krijgt, kan je meteen beginnen met onderzoek. Ben je goed bevriend met de bruid of bruidegom, dan kan het zeker geen kwaad om die eens even op te bellen en te vragen hoe en wat. Afhankelijk van de informatie die je vergaart, weet je wat wel en niet kan. Een donkere jurk met lange mouwen en een bontsjaal is niet zo handig als het een zomertrouwerij op het strand is. Ook moet je opletten of je bent uitgenodigd voor de ceremonie. Als dat zo is, kan het zijn dat je bedenkende kleding mee moet nemen, bijvoorbeeld als het in een kerk is.

Jurk of een pak?

Op veel bruiloften is er een dresscode. Soms willen mensen dat je als vrouw persé in een jurk en hakken verschijnt. Maar als jij de voorkeur geeft aan iets anders omdat jij je daarin meer op je gemak voelt, een pak bijvoorbeeld, kan je dit het beste met de bruid of bruidegom overleggen. Als er voor een specifiek kleurenpallet is gekozen, heb je daar niet zoveel over te zeggen maar voor het ‘jurk-pak’ ding zijn mensen vaak wel bereid om in te geven.

Wie mooi wil zijn hoeft geen pijn te lijden

Het is niet waar! Dat gezegde waar we als vrouwen mee opgroeien. Veel vrouwen willen hakken aan naar een bruiloft. Dat is niet gek, je benen worden langer en het staat elegant en op en top vrouwelijk. Maar als je daar een hele dag op moet lopen, word je dat wellicht snel zat. De Gabor schoenen, en dan specifiek die met hoge hak, zijn heel chic. En de hak is hoog genoeg om je benen langer te doen lijken maar niet zo hoog dat het zeer gaat doen, ideaal!

Recente berichten