HomeVrije TijdEen rondreis door Vietnam

Anderen lazen

Een rondreis door Vietnam

Heb je nog geen plannen voor aankomende zomervakantie en hou je van rondreizen? Dan is een rondreis door Vietnam misschien wel iets voor jou. Vietnam is nog een redelijk onbekend maar een prachtig vakantieland. In dit blog vertellen we je graag meer over deze bijzondere vakantiebestemming.

Vietnam toen en nu

Vietnam ken je waarschijnlijk vooral van verhalen en uit geschiedenisboeken. De Vietnamese oorlog is dan ook bekend bij velen. Waarschijnlijk was dit ook de reden dat dit land geen populaire vakantiebestemming was. Toch heeft het land de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van toerisme en zien steeds meer en meer mensen de schoonheid van het land is. Want schoonheid heeft het zeker. Niet alleen de cultuur maar met name de flora en fauna van het land zijn wonderschoon. Vietnam is opgedeeld in noord- en zuid Vietnam. In zuid-Vietnam zakt de temperatuur eigenlijk nooit onder de 30 graden terwijl de gemiddelde temperaturen in noord-Vietnam nog wel eens tot de 20 á 25 graden kunnen zakken. Alsnog een prima temperatuur natuurlijk. Het land kent geen zomer en winter maar wel een droog seizoen en een regenseizoen. De beste reistijd voor dit land is dan ook van december tot en met maart omdat dit de drogere maanden zijn. In de maanden mei tot september kan er tussen de 200 en 400 mm regen vallen.

Flora en Fauna

Dat is een hopen regen zul je misschien wel bij jezelf denken en dat is het ook. Maar juist door deze regen en de hogere temperaturen heeft het land een wonderschoon flora en fauna. Vooral het landschap lijkt op een schilderij. Het is groen, heel groen en tropische planten en struiken willen hier volop groeien. Een rondreis door Vietnam is daarom ook zeker weggelegd voor natuurliefhebbers.

Budget rondreis

Vietnam is een relatief goedkoop land en dat maakt dit land heel aantrekkelijk voor backpackers of rondtrekkende reizigers. In hotels en hostels kun je heel goedkoop overnachten en ook het vervoer en eten is niet duur. Natuurlijk proberen ze het in de grote steden wel omdat de mensen in het land het niet breed hebben maar met een beetje afdingen heb je zo de beste prijs. Als je een beetje kijkt naar de prijzen en niet bij een 5-sterren restaurant gaat eten kan je voor ongeveer 35 euro per dag al rondkomen. Hier zit een overnachting bij in, een etentje buiten de deur, wat kleine boodschappen en je eventuele vervoer naar bezienswaardigheden. Die prijzen kennen we hier in Nederland niet.

Een rondreis door Vietnam heeft nog veel meer te bieden maar we laten ook graag nog wat aan de verbeelding over. Genieten is het zeker!

Recente berichten