HomeWoongenotDe grote schoonmaak in huis. Zo pak je dat aan.

Anderen lazen

De grote schoonmaak in huis. Zo pak je dat aan.

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer eens tijd is voor een goede schoonmaak. Dit kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen. Wist je dat de grote schoonmaak eigenlijk niet eens persé nodig is als je een aantal dingen altijd standaard bijhoudt? In deze blog geven we je een aantal tips en tricks! Benieuwd hiernaar? Lees dan zeker verder. 

Houd je keuken schoon

Ben jij een van die mensen die alle lege verpakkingen van al je ingrediënten op het  aanrecht gooit en elk gebruikt mes of gebruikte lepel door de gootsteen "gooit"? Probeer vervolgens tijdens het koken te wennen aan het schoonmaken. Je hoeft niet constant naar het eten  in de pan te staren (dat betekent  niet dat je weg kunt rennen terwijl het eten staat). Je kunt je afval meteen in de prullenbak aan de rechterkant gooien, of je messen en lepels meteen wassen of afspoelen en in de vaatwasser doen. In plaats van hard te schrobben, kunt u proberen uw vloer of meubels grondig te laten weken. Laat dan je schoonmaakproducten hun werk doen. Ondertussen kun je de ramen schoonmaken, het toilet schoonmaken of de kasten opbergen. We hebben de neiging om  druk te worden met schrobben zodra we het huis schoonmaken, terwijl schoonmaakproducten zelf veel voor ons kunnen doen.

Schoonmaken in bijzondere situaties

In bepaalde situaties is het soms nodig om grondig schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan situaties wanneer er iets gelekt heeft of wanneer er iemand is komen te overlijden. Dit zijn minder leuke situaties maar het is wel belangrijk om alles goed schoon te maken. Je huis leeghalen na overlijden van een persoon is slim om te doen. Het kan namelijk zijn dat bepaalde spullen niet meer te gebruiken zijn. Een woning ontruimen zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld gemakkelijker kan schoonmaken. 

Houd je schoonmaakspullen schoon

Iets wat veel mensen vergeten maar wat ontzettend belangrijk is. Je schoonmaakspullen schoon houden. Door je schoonmaakspullen schoon te houden en te onderhouden zal je merken dat het schoonmaken een stuk beter gaat dan wanneer je gaat schoonmaken met vieze schoonmaakspullen (logisch). Zorg er daarom altijd voor dat je de spullen direct na het schoon ook zelf schoonmaakt. 

Maak regelmatig schoon

Wanneer je regelmatig schoonmaakt hoef je niet in 1 keer heel veel te doen. Je kan er voor kiezen om alles op te sparen maar dan kan je zomaar een hele dag of een dagdeel bezig zijn. 

Recente berichten