HomeWoongenotWaarom voegen laten repareren?

Anderen lazen

Waarom voegen laten repareren?

De voegen van je woning, zowel binnenshuis als buitenshuis, zijn van groot belang. Wanneer de voegen van je buitenmuur of gevel verouderd zijn of zijn gescheurd, is het van groot belang dat je deze laat repareren. De meeste mensen zien geen gevaar in verouderd voegwerk, maar deze kunnen wel degelijk voor overlast zorgen. Een van de bekendste problemen bij verouderd voegwerk is vochtoverlast. Het is daarom erg belangrijk dat je een specialist inschakelt voor voegen repareren. Wat doet een specialist in voegen repareren? En wat zijn de kosten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, lees het daarom eens grondig door.

Het laten repareren van de voegen

De voegen en stenen van je buitenmuur kunnen na jaren blootgesteld te zijn aan slechte weersomstandigheden, een zeer verouderd en smerig beeld geven. Het opknappen van je gevel en het gevelonderhoud is in principe altijd lonend. Doordat verouderde voegen kunnen zorgen voor vochtoverlast, is het belangrijk dat je dit oplost. Vochtoverlast kan namelijk zeer storend zijn en het woongenot drastisch verminderen. Een specialist kan met een hogedrukspuit, of door te zandstralen, de voegen volledig schoonmaken. 

Is het voegwerk gescheurd? Dan is het verstandig om de voegen in zijn geheel te laten verwijderen. De specialist doet dit door de voegen eruit te hakken of te slijpen.Dit is een hele klus en mag natuurlijk ook wat geld kosten. Echter, wil je goed kunnen wonen in je woning en geen last hebben van vochtproblemen. We adviseren je echt om een specialist in te schakelen voor het repareren van je voegen.

Wat zijn de kosten?

Als je de voegen wilt laten repareren is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat het kost. De totale kostprijs is vaak afhankelijk van welke soort voeg je wilt hebben en de totale oppervlakte van de gevel. De prijzen gaan per vierkante meter en het totaalbedrag kan soms hoog oplopen. Ook verschillen de kosten per aanbieder en moet je hier goed naar kijken. Het laten plaatsen van een voeg kost ongeveer 10 euro per vierkante meter. Een snij- en knipvoeg kost ongeveer rond de 80 euro per vierkante meter.

Let wel op, want de voegspecialist rekent voorrijkosten en vaak is dit ongeveer 30 cent per kilometer. Daarom is het altijd verstandig om een voegspecialist in de omgeving te zoeken. Vraag een offerte aan bij verschillende aanbieders en neem een kijkje op de website van de aanbieder. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Recente berichten