HomeZakelijkEen eigen webshop beginnen

Anderen lazen

Een eigen webshop beginnen

Altijd al het gevoel gehad dat je iets voor jezelf wilt beginnen? Dan is dit het perfecte moment! Hoe triest het ook is maar door de pandemie zijn er heel veel bedrijven gevallen en een ander mans verlies is jouw succes! Door de hoeveelheid gevallen bedrijven heb jij meer kans om er uit te springen en om minder concurrentie te hebben. Een eigen webshop begint natuurlijk altijd klein en kan je later de mogelijkheid geven om dit uit te breiden. Maar een goed begin is wel het halve werk. Waar jij je bedrijf in wilt beginnen is natuurlijk helemaal aan jou! Maar in dit geval nemen we even als voorbeeld een eigen sieraden webshop.

Je website

Als je besluit om een eigen webshop te beginnen begint het natuurlijk met een goede website. Een website die opvalt en waar mensen snel op zullen klikken is dan belangrijk. Overzicht op je website is ook belangrijk. Zeker bij het verkopen van sieraden zijn verschillende tabs en categorieën belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat iedereen makkelijk zijn gewenste sieraden kan vinden.

De inkopen

Ben je van plan om je sieraden zelf te maken of ga je ze ergens inkopen? Als je er voor kiest om ze ergens te gaan inkopen is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbaar bedrijf waar je van op aan komt. Als jouw webshop namelijk opeens zo goed loopt dat er het een en ander snel is uitverkocht is het van belang dat je snel weer nieuwe sieraden geleverd krijgt. Zo houd je je klanten tevreden en kan je snelle levering garanderen.

Het verzenden

Wat veel mensen ook belangrijk vinden maar wat ook belangrijk is voor je eigen gemak is het type van verzenden. Sieraden zijn in principe natuurlijk vrij klein maar daarom juist is goede bescherming en goed verpakkingsmateriaal belangrijk. Als je net een nieuwe webshop bent begonnen is een goede indruk achter laten ook belangrijk. Zorg daarom voor een originele verpakking met een gepersonaliseerd kaartje of sticker. Een leuke bedank kaartje erbij wordt altijd wel gewaardeerd! Naast het feit dat je pakketje er leuk uit ziet is het ook erg belangrijk dat het goed bij je koper aankomt. Als je het in doosjes verstuurd kan je de overige ruimte opvullen met luchtkussens of met opvulmiddel. Hiervoor zal je dan misschien wel een luchtkussenmachine nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat je sieraad niet door het hele doosje vliegt tijdens de verzending, dit is natuurlijk niet de bedoeling.  

Recente berichten