Een heerlijk dagje Haarlem

Om de twee maanden doen wij met onze vriendengroep een stad bezoeken in Nederland. We gaan altijd met z’n vijven op stap en omstebeurt kiest iemand de stad van bestemming. Dit keer was het mijn beurt en ik koos voor de hoofdstad van Noord-Holland: Haarlem. Het principe is eigenlijk simpel. We kiezen een stad waar we nog niet zijn geweest, we houden dit geheim tot een dag voor aanvang en we moeten met het openbaar vervoer erheen kunnen reizen. Zo kunnen we allemaal een borrel drinken en hebben we geen gedoe met parkeren. 

Toegankelijkheid Haarlem

Haarlem is heel makkelijk te bereiken. Je kunt zowel met de bus of trein makkelijk terecht in deze prachtstad. Wij hadden de trein genomen vanaf Amsterdam Centraal Station. Hier vandaan is het maar zo’n 20 minuten reizen naar Haarlem Centraal Station. Vanaf het Centraal Station is alles makkelijk te bereiken per voet. De afstanden zijn vrij klein en je komt onderweg leuke winkeltjes tegen. Doordat een groot deel van het centrum afgesloten is voor verkeer is het heerlijk om te lopen in Haarlem. 

Shoppen, Shoppen, Shoppen

Natuurlijk gaan we altijd shoppen in de steden waar we naartoe gaan. Naast de bekende winkels zoeken we altijd leuke boetiekjes uit en eenmanszaken die je eigenlijk nergens anders vind. We komen daardoor altijd wel met nieuwe kledingstukken thuis die ook uniek zijn. In Haarlem kun je ontzettend leuk winkelen. Er is een ruime keuze aan winkels en kunt eigenlijk voor alles wel terecht. 

Eten en drinken in het centrum

Naast de leuke winkels in het centrum kun je ook ontzettend lekker eten en drinken in hartje Haarlem. We zijn gaan zitten aan de Grote Markt. De Grote Markt is echt het hart van Haarlem. Het is een heel groot plein waarvan dan je alle winkels en straatjes kunt bereiken. Het was een mooie dag, het zonnetje scheen volop en er was genoeg reuring in de stad. Echt een mooie dag om er op uit te zijn. 

Een goede afsluiting

Om de dag goed af te sluiten doen we altijd nog een drankje in een bar of restaurant voordat we terug naar huis gaan. We kwamen een leuke bar tegen van Uiltje Haarlem net buiten het centrum. In deze bar konden we allemaal speciaal bieren proeven met bijbehorende snacks. Het was er super gezellig en anders dan we verwacht hadden. Je voelt je gelijk erg welkom in deze bar. Het personeel is namelijk zeer vriendelijk en vertellen je graag over de speciaalbieren die in Haarlem gebrouwen worden. Zeker een leuke aanrader om een biertje te drinken.  

Geef een reactie