Een verreiker, waarvoor gebruik je die?

Een verreiker is een veelgebruikt werktuig binnen verschillende sectoren. Toch is voor veel mensen nog niet compleet duidelijk wat een verreiker is en waarvoor een verreiker gebruikt kan worden. Dit terwijl het werktuig een groot aantal mogelijkheden heeft en voor veel verschillende soorten klussen inzetbaar is. Door de enorme diversiteit van het voertuig, wordt deze gebruikt voor verschillende agrarische, industriële en infrastructuurbouw doeleinden. Benieuwd of een verreiker ook toepasbaar is jouw werkgebied of simpelweg op zoek naar iets meer informatie over het multi-inzetbare werktuig? Lees dan deze informatieve blog! 

Wat is een verreiker?

Een verreiker is een werktuig dat gemaakt is om zware objecten en lasten te tillen en te verplaatsen. Het werktuig wordt vaak vergeleken met een vorkheftruck. Toch zit er aanzienlijk verschil tussen een verreiker en een vorkheftruck. Een verreiker is namelijk te gebruiken op minder begaanbare wegen en ruw terrein. Daarnaast heeft het werktuig een telescooparm die met meer precisie en hoogte objecten kan verplaatsen. Ook heeft het werktuig ten opzichte van een vorkheftruck een veel groter bereik. Het zit hem al in de naam, het werktuig reikt een stuk verder dan een vorkheftruck. Hoogtes van 20 meter en hoger zijn geen enkel probleem voor de machine en hiermee kan de hefarm vracht en puin op grote hoogtes verplaatsen op optillen.

Verschillende soorten verreikers

De definitie van een verreiker is bovenstaan benoemd, maar er zijn ook nog eens verschillende soorten van het werktuig te onderscheiden. Het belangrijkste verschil zit hem hier in de toepassing van de hefarm. Er bestaan starre hefarmen, maar er bestaan ook roterende hefarmen. Daarnaast heeft het werktuig ook een hefarm dat een telescooparm wordt genoemd en alas laatste is de roterende hefarm een veel geziene functie op een verreiker. Door verschillende soorten hefarmen te gebruiken, kunnen ook verschillende soorten klussen worden opgepakt. Het gaat dan vaak om een vracht hoger, lager, verder weg of dichterbij te kunnen verplaatsen. Per klus kan een bepaalde hefarm worden aanbevolen. 

Waar gebruik je een verreiker voor?

Zoals eerder al benoemd is, wordt een verreiker voornamelijk gebruik om zware objecten op te tillen en te verplaatsen. Toch kun je nog veel meer met het werktuig. Een verreiker wordt ook regelmatig ingezet bij gaafwerkzaamheden. Ook kunnen er diverse voorzetstukken worden gekoppeld aan de machine, hierdoor kan het werktuig op verschillende manieren tijdens de bouw of sloop worden ingezet. Een verreiker kan zelfs worden gebruikt voor klein en minder zwaar hijswerk. Op zoek naar een dergelijk werktuig? Bedenk dan goed voor welke toepassingen je de machine gaat gebruiken!

 

Geef een reactie