Zomer-plannen voor echte koukleumen

De koude maanden staan weer op de hoek, en niet iedereen is daar even blij mee. Ja, het kan heerlijk zijn om binnen weg te kruipen onder je dekentje met je kopje warme chocomel als het buiten hoost van de regen – maar uiteindelijk zul je toch het grootste deel van de tijd wel naar buiten moeten op de dagen dat het veel te koud, vies en nat is buiten. Om maar niet te noem wat de kou voor effecten kan hebben op je haar, huid, en gezondheid. Want die eeuwige verkoudheid vergeten we toch altijd weer even als het 's zomers 30 graden is en we verlangen naar de herfst. Maar neit getreurd: na regen komt altijd ook weer zonneschijn. Kan die voor jou niet snel genoeg komen? Onze tip: begin alvast aan je zomervakantie-voorpret. Pak Triptime erbij en boek alvast de beste vliegtickets – zodat wanneer alles ruim op tijd geregeld is, jij terwijl je door de regen loopt lekker kunt fantaseren over zon, zee, en strand. Begin maar vast met aftellen!

De voordelen van vroegboekkorting

Oke, misschien is oktober niet dé meest populaire tijd om je zomervakantie te gaan boeken – veel mensen vinden het eng om zo ver van tevoren veel geld te betalen voor een vakantie, omdat je natuurlijk niet weet wat er in de tussentijd kan gebeuren, hoe je leven er dan uitziet, enzovoort. Maar niet getreurd: over het algemeen zijn er altijd wel een paar weken in de zomervakantie waarvan je zeker weet dat er niks tussenkomt, een paar mensen die met je op vakantie willen en die je wel te vriend houdt in het komende half jaar – en in het ergste geval hebben we gelukkig altijd nog de wondere wereld van de annuleringsverzekering. Dus nu even naar de positieve kanten van het vooruit plannen: vroegboekkorting! En heel veel meer mogelijkheden. Als jij pas in mei gaat kijken voor je vakantie in juli, zullen waarschijnlijk niet alle plekken die je leuk vindt nog beschikbaar zijn. Zo krijg je toch elke keer misschien een dorpje naast de stad waar je eigenlijk graag wilde zitten, de kleinere hotelkamer, en zo voort. Maar deze keer kun je nog alle kanten op, want je bent er lekker vroeg bij – en daar komt ook nog eens veel financiëel voordeel bij!

Alle tijd om te plannen

Nog een voordeel van alvast je vakantie boeken is natuurlijk dat je niet dat hastige gevoel hebt wat iedere vakantie met zich meebrengt. Alle papieren en gegevens klaar hebben voor het vliegen, het inchecken bij je verblijfsplaats, en meer van dat soort zaken. Maar ook het plannen van wat je gaat doen. Je hebt nu alle tijd om uit te pluizen wat er te doen valt, en waar je dat het voordeligst kunt regelen. Zo bespaar je dus weer op geld, tijd, en tegenvallers!

Geef een reactie