HomeWoongenotFestool: schuur de trap makkelijk mooi

Anderen lazen

Festool: schuur de trap makkelijk mooi

De trap in ons huis is ons al Jaren een doorn in het oog. Hij is echt lelijk. De vorige eigenaren hebben de trap in een kleur geschilderd die in niets past bij de stijl die we in ons huis willen. Toch hebben we die trap steeds maar niet aangepakt. De aanblik van die klus leek wel een berg waar we niet over heen konden komen. Steeds maar weer hadden we een excuus om het niet te doen. Dan gingen we weer op vakantie of we waren nu even in de keuken bezig met een klus. Keer op keer lieten we de trap links liggen. Maar feit was dat de trap een afzichtelijke blikvanger was in het huis. Dat vonden mijn schoonouders blijkbaar ook. Mijn schoonvader is zelf wel een echte klusser en hij gaf zijn zoon dan ook een Festool schuurmachine voor zijn verjaardag. Een prachtig cadeau, maar ook een hele dikke vette hint. Een Festool schuurmachine is een mooi en kostbaar cadeau. We beseften ook wel dat we het niet langer meer uit konden stellen. Die trap moesten we aanpakken.

Festool: schuurt makkelijk weg

Nu bleek het schuren van de trap, de klus waar we het meest tegenop zagen, opeens een stuk makkelijker met zo’n Festool schuurmachine. Oké, ik ga niet liegen. Natuurlijk is schuren nog steeds geen pretje, ook niet met een geweldige machine. Maar al met al bleek de berg toch niet zo hoog als we al die tijd dachten. Met verbazing bekeken we na een paar dagen onze geschuurde trap. Het was echt gebeurd. Nu kon eigenlijk het leuke werk beginnen. Hoe we de trap wilden hebben, hadden we al een beetje uitgedacht. We denken zelfs voor een trap groots en opvallend. Een trap mag best een opvallend element zijn in huis. We hadden dus mooie verf uitgezocht en vol goede moed gingen we aan de slag.

Mooi resultaat

Na twee weken van niet eens fulltime aan de trap werken was de hele klus geklaard. En daar hadden we nu jaren tegenaan zitten hikken. De trap is heel erg mooi geworden en past helemaal in ons interieur. Mijn schoonvader was erg trots en heeft gelijk de Festool schuurmachine geleend om zijn eigen trap wat op te knappen. En wij? Wij genieten van de trap en van het feit dat we ruimte hebben in ons hoofd omdat er geen gigantische klus meer ligt te wachten. Hij heeft alweer een nieuw project op het oog, want laatst kwamen een Festool systainer en een Festool geleiderails binnen.

Recente berichten