HomeTechAlles wat je moet weten over VR training

Anderen lazen

Alles wat je moet weten over VR training

Wil je meer uit jouw bedrijf halen? Dan kan een VR training een geschikte keuze zijn. Virtual Reality is namelijk één van de nieuwste technologieën waar je veel voordelen mee kunt behalen. Met VR kun je in een geheel nieuwe wereld of omgeving stappen, zonder dat je hiervoor de weg op hoeft te gaan. Door dit binnen het bedrijf toe te passen kunnen de medewerkers dus ook meerdere trainingen volgen zonder hier veel eigen tijd voor te hoeven gebruiken. Je bespaart hiermee in ieder geval reiskosten en reistijd. Je moet dan echter wel goed weten wat je allemaal kunt met de trainingen en welke voor- en nadelen erbij komen kijken. Onderstaande informatie legt het uit.

VR training in meerdere varianten

Bij een VR training kun je kiezen tussen interactief, semi interactief en passief. De passieve variant van de training zorgt ervoor dat de deelnemer alle content te zien krijgt en de informatie die erbij hoort in zich opneemt. Dit gebeurt met een 360 graden video, waarbij bijvoorbeeld een rondleiding door het bedrijfspand gegeven wordt. Hierbij is altijd maar één uitkomst. Bij (semi) interactief komen hier ook vragen bij kijken. De deelnemer is zo meer betrokken bij de training en kan de uitkomst van de training ermee bepalen. Je kunt deze varianten van de VR training inzetten voor veiligheidstrainingen of de besturing van apparaten en machines.

De voordelen van werken met een AR bedrijf

Als je deze training inzet in jouw bedrijf kun je profiteren van een aantal voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met hogere testscores, een betere leerervaring en meer betrokkenheid bij de trainingen. Ook kun je met een training van een AR bedrijf veel kosten besparen. Het is namelijk goedkoper dan de fysieke trainingen en e-learning omdat je bijvoorbeeld geen reiskosten meer hebt. Het AR bedrijf levert daarbij ook alle benodigdheden. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken. Eén van de nadelen is wel dat de mensen die de training volgen niet in de realiteit bezig zijn. Ze hebben bijvoorbeeld machines en apparaten nog niet in het echt gezien.

Meer dan alleen trainingen

Je kunt bij een AR bedrijf niet alleen de trainingen volgen, maar ook Augmented Reality gebruiken voor de marketing van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van teksten met het spelen van een spel, waardoor de digitale wereld dichterbij consumenten en werknemers komt. Ook op dit gebied kun je meer gaan bereiken en zorg je ervoor dat het duidelijk is waar jouw bedrijf voor gaat staan. Deze mogelijkheden bespreken met een AR bedrijf kan jou weer nieuwe inzichten geven en zorgt ervoor dat jij jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Recente berichten