HomeWoongenotDaarom kies je dus voor verduisterende gordijnen

Anderen lazen

Daarom kies je dus voor verduisterende gordijnen

Een grote groep mensen is in het geheel niet geïnteresseerd in de uitstraling van gordijnen, in de kleur of in het dessin. Deze groep mensen denkt vooral praktisch en wil dat het donker is wanneer de gordijnen gesloten worden. Daarmee is de belangrijkste eis die aan gordijnen gesteld word ook meteen genoemd; de verduisterend werking. Niet voor niets kiest het gros van de mensen voor verduisterende gordijnen in zeker de slaapkamer.

Verduisterende gordijnen: zo slaap je eerder en langer

Het moge duidelijk zijn, kies je voor verduisterende gordijnen, dan kun je de blinddoek die je in bed droeg bij het afval gooien. Met dank aan verduisterende gordijnen val je vaak eerder in slaap. Dit is ook ideaal voor de babykamer. Het is belangrijk dat zeker heel jonge kinderen voldoende rust nemen en rust krijgen. Het kopen van verduisterende gordijnen is een eerste maar zeer belangrijke stap om dit voor elkaar te krijgen.

Verschillende gradaties met de black out als onbetwiste topper

Wist je wel dat er wat betreft de sterkte geen sprake is van slechts één soort verduisterend gordijn. Je hebt verschillende gradaties. Het ene verduisterende gordijn maakt het donkerder dan een ander. Je kunt wel stellen dat deze sterktes van black out tot een semi permanente uitvoering gaan. Met black out verduisterende gordijnen haal je het beste wat beschikbaar is op het gebied van verduistering in huis. Je kunt er een sterk zaklamp tegenaan houden, er zal nooit licht door de verduisterende stof geraken. Er komt dus geen enkel licht doorheen en de luchtdichtheid van deze stof is dan ook 100 procent.

Laat je gordijnen uitrusten met een speciale voering

Wat veel mensen ook niet weten is dat je ook verduisterende gordijnen in de vorm van vouwgordijnen hebt. Dit is handig als je een wat meer compacte slaapkamer hebt. Dit om de simpele reden dat vouwgordijnen standaard minder ruimte in beslag nemen. Daardoor kun je dus niet langer stellen dat je vanwege een gebrek aan ruimte maar afziet van verduisterende gordijnen. Met vouwgordijnen heb je altijd de mogelijkheid om het echt donker in de slaapkamer te krijgen. Een heel andere reden om te kiezen voor deze gordijnen ligt in de veel beter isolatie die deze gordijnen kenmerkt. Tenslotte; heb je mooie gordijnen maar hebben die geen verduisterende werking? Dan kun je ervoor kiezen een verduisterende voering aan te laten brengen. Zo hoef je geen nieuw gordijnen te kopen, maar heb je wel mooi een donkere slaapkamer straks. Kijk eens op Ilumio voor een groot aanbod aan raamdecoratie.

 

Recente berichten