HomeWoongenotEen knapperend vuurtje in huis

Anderen lazen

Een knapperend vuurtje in huis

In de winter is het heerlijk om binnen te zijn. Vooral als je binnen een knapperend vuurtje hebt. Voor veel mensen is dit toch een heel romantische en warm gevoel in de winter. Een echt knus thuis gevoel. Ook in veel films wordt een houtkachel gebruikt om deze sfeer over te brengen op de kijker. En zeg nou eerlijk er gaat eigenlijk ook niks boven de heerlijke warmte en geur van een haardvuur. Een houtkachel in huis kan echt veel toevoegen. Gezellig met de borrel met vrienden maar ook wanneer je op een regenachtige dag lekker je boek wil lezen met je voeten naar de haard gericht. 

Welke houtkachel?

Maar hoe kies je nou de juiste houtkachel voor bij jou in huis? Om te beginnen is het handig om te kiezen wat voor soort houtkachel je wil hebben. Er bestaan namelijk doorkijk kachels, hier kan je letterlijk doorheen kijken of de haard zelfs vanuit twee ruimtes gebruiken. Maar er bestaan ook inbouw houtkachels en vrijstaande. Vaak is het handig om een houtkachel te kiezen die in je woning past maar ook leuk staat. Het hangt ook af van de ruimte die je te besteden hebt. Wat ook heel mooi kan zijn is om de houtkachel op een hoek te plaatsen, zo kan je er van twee kanten bij. Vervolgens is het tijd om te kijken welk materiaal en welke kleur je mooi vindt. Dit is vooral een kwestie van smaak en de rest van de inrichting van de woning. Maar een ding is zeker, zodra je je keuzes hebt gemaakt zal je vast en zeker blij zijn met de sfeer die het knapperende vuurtje gaat geven! 

Een andere optie

Wanneer je tijdens het kiezen toch ook een beetje op bent gaan zien tegen het slepen met houtblokken en het in stand houden van het vuur is er een andere hele goede oplossing. Er zijn namelijk steeds meer elektrische haarden op de markt gekomen. Deze elektrische haarden steek je met veel meer gemak aan dan een houtkachel. Je hoeft vaak namelijk alleen maar aan een knop te draaien om het vuur aan te maken. Vervolgens lijkt het wel heel erg op een echt houtvuur. Dus je hebt wel de sfeer in huis zonder dat je zelf het vuur letterlijk aan moet maken en instant moet houden door hout toe te voegen. Voor veel mensen is dit veel gemakkelijker en geeft het toch een warme sfeer in huis. Het grootste verschil is wel dat je niet de geur van het knetterende vuur ruikt natuurlijk.  

Recente berichten