HomeFinancieelHuis gekocht, en nu?

Anderen lazen

Huis gekocht, en nu?

Hehe, eindelijk is het zo ver. Dat huis wat je al die tijd al op het oog had is nu eindelijk van jou! Het huis staat al aardig vol en de oude bewoners hebben veel achter gelaten. Toch is het niet helemaal jouw smaak en wil je liever van wat oud meubilair af. Dit is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Je kan het weg laten brengen naar de stort, het verkopen of wellicht zelf opknappen. We hebben voor jou een checklist gemaakt wat je zal gaan helpen bij de eerste dagen van het opknappen en verbouwen van je nieuwe huisje.

Weggooien

Allereerst is het natuurlijk goed om te kijken wat je wel graag wil houden en wat je weg wil doen. Dit is bij elk huis een andere stap, aangezien het ervan af hangt hoeveel de oude bewoners hebben achtergelaten. Als dat veel is, is het overzicht soms lastiger te zien. Als het weinig is, komt het vaak voor dat de nieuwe bewoners het houden of willen opknappen.

Verbouwen

Als je uiteindelijk weet wat je houdt, wat je wil opknappen of wat je hebt weggegooid is het tijd om te kijken naar wat je wil gaan verbouwen in het huis. Denk aan de ruimtes zoals de keuken, de woonkamer, de badkamer, etc. Ook vaste meubels zoals de trap, de deuren in huis of de raamkozijnen komen hierbij kijken. Ga je het houden, wil je het laten verbouwen of ga je het zelf opknappen door een likje verf? Dit ligt aan jouw schema, de tijd die je zelf hebt en de materialen natuurlijk.

De trap

Over de trap heb je niet altijd even veel te zeggen. Als je eenmaal het huis hebt gekocht in de trap zit erin, dan ziet hij erin. Je kan ervoor kiezen om tevreden te zijn met de trap, of wil je hem toch liever opknappen?

Traprenovatie kosten

Als je je trap gerenoveerd wilt hebben, of geen keus hebt en het moet: dit is geen probleem. Een traprenovatie zorgt ervoor dat je trap er weer als nieuw uitziet. Je zal er dus voor kunnen kiezen om je huidige trap te laten renoveren. Dit kan je natuurlijk doen als je tevreden bent over het uiterlijk, maar de traptreden kraken of veel geluid maken. Wanneer je treden kraken, dan kun je ze weer maximaal op spanning laten brengen. Ook kan er een stukje van de trede afgezaagd worden, zodat het er ook weer als nieuw uitziet.

Recente berichten