HomeFinancieelDe beste tips voor het kopen en verkopen van crypto

Anderen lazen

De beste tips voor het kopen en verkopen van crypto

Het lijkt wel of iedereen het doet: handelen in cryptomunten. Waar het vroeger nog lastig was om crypto te kopen en verkopen is het nu een van de makkelijkste zaken op het internet. Na de enorme stijging van Bitcoin zijn er namelijk een hoop bedrijven gekomen die zich specialiseren in de handel van crypto. Toch wil je niet zomaar gebruik maken van deze bedrijven zonder dat je weet wat je aan het doen bent. De meeste beginners maken een aantal van dezelfde fouten. In dit blog lees je welke fouten dit zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij ze juist niet maakt.

Fouten bij het inkopen van crypto

Voordat je een coin koopt moet je veel onderzoek doen, niet veel beginners doen dit echter. Daarom is een van de meest gemaakte fouten ook onvoldoende onderzoek in de crypto die je koopt. Bekijk de trends van de afgelopen maanden aandachtig, zoek op nieuwssites naar artikelen over de munt en lees vooruitzichten. Lijkt dit alles goed? Dan kun je overwegen om de munt daadwerkelijk te kopen. Nog een fout is het niet investeren in trends zoals Bitcoin cash en Shiba Inu kopen. Het is tenslotte een hype omdat beiden snel stijgen. De volgende fout die vaak wordt gemaakt is altijd een goede timing willen hebben bij het inkopen van een coin. De meeste nieuwe beleggers kopen alleen in op een lage prijs. Vooral als je een lange termijninvestering wilt doen waarbij je iedere maand iets bijlegt is dit onhaalbaar. Je kunt het best gewoon een vaste dag uitkiezen om te investeren. Soms zul je de munt kopen voor een hogere prijs en soms voor een lagere. Vaak zit je gemiddeld dan op een goede prijs! 

Fouten bij het verkopen van crypto

Niet alleen het inkopen van crypto is lastig, het verkopen is dat ook! Je wilt natuurlijk goed voorbereid zijn op de markt en verkopen voordat de waarde omlaag gaat. Helaas kan dat niet altijd. Daarom is het het handigst om niet al je munten tegelijk te verkopen, maar dit in een aantal kleinere stapjes te doen. Dit werkt eigenlijk met hetzelfde principe als het inkopen van de munten. Nog een veelgemaakte fout is het vasthouden aan een crashende coin. Je wilt een coin al verkopen als deze 1-2% van de totale inzet van jouw portfolio aan verlies heeft gemaakt. Heb jij een totale inzet van 1000 euro? Dan wil je een crypto verkopen als deze meer dan 10-20 euro aan verlies heeft geleden. Zo beperk je te allen tijden je verlies!

Recente berichten