HomeVrije TijdGa je binnenkort een boot kopen? Hier moet je zeker op letten 

Anderen lazen

Ga je binnenkort een boot kopen? Hier moet je zeker op letten 

Als je binnenkort een boot gaat kopen, dan moet je zeker rekening houden met bepaalde zaken en ook moet je goed onderzoek hebben gedaan naar het kopen van een boot. Het is namelijk erg jammer als je de boot achteraf weer moet verkopen of dat er enkele spullen missen. Hier vind je meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een boot. 

Houd rekening met de onderhoudskosten 

Het is algemeen bekend dat boten geld verbranden en dat is ook waar. Het bezitten van een boot kan erg veel geld kosten. De boot moet namelijk elk jaar onderhouden worden wanneer het winter is zodat de boot in uitstekende staat blijft. Dit houd dus in dat de boot uit het water gehaald moet worden en naar een rederij gebracht moet worden. De rederij gaat vervolgens de buitenkant van de boot volledig onderhouden en kunnen indien nodig ook de motor van de boot onderhouden. Naast de vaste onderhoudskosten heb je ook een eigen ligplaats nodig en deze kan je in de meeste gevallen huren, maar moet je soms zelfs kopen. 

Neem niet meer mensen aan boord dan mogelijk is 

Het is erg belangrijk dat je niet meer mensen aan boord neemt dan mogelijk is. Vaak kan het aantal geschikte personen voor een boot controleren in de papieren van de boot. Je kan het ook simpel houden en gewoon het aantal mensen aan boord nemen aan de hand van het aantal bootstoel die er zijn. 

Mag je de boot wel besturen?

In Nederland ben je verplicht een vaarbewijs te hebben als je een boot wilt besturen. Dit is alleen bedoeld voor grotere boten of boten die een bepaalde snelheid kunnen halen. Als je een boot gaat kopen en geen vaarbewijs hebt, dan moet je deze halen. Een vaarbewijs kan je binnen enkele dagen al halen dus dat is een groot voordeel. Ook zijn de kosten van een vaarbewijs zeker niet prijzig. Voor boten zoals een Whaly boot heb je geen rijbewijs nodig mits er geen sterke motor aan hangt. Houd er rekening mee dat als je gepakt word zonder vaarbewijs dat je niet verder mag varen en gedwongen word om je boot direct aan de kant te leggen. Daarnaast krijg je natuurlijk een boete en bestaat er ook een kans dat je boot in beslag word genomen alhoewel is die kans erg klein. 

Recente berichten