HomeFinancieelHet leasen van een auto

Anderen lazen

Het leasen van een auto

Waar we vroeger vooral een auto gingen kopen, kiezen we nu toch liever voor een nieuwe variant, het leasen van een auto. Operational lease is tegenwoordig een bekende vorm van leasen, waarbij we een maandelijks tarief betalen voor de auto. Bij de dealer is sluit je een leasecontract af voor een bepaalde tijd, waarna je voor deze periode over de auto zult beschikken. Echter kunnen er wel een aantal problemen ontstaan bij het leasen van een auto. In dit blog kijken we graag met je naar hoe het proces van het leasen van een auto in elkaar zit!

Het lease van een auto als zzp’er

Het leasen van een auto is zowel populair bij consumenten, als bij zzp’ers en andere ondernemingen. Doordat je een vast bedrag per maand betaald, zul je altijd een overzicht hebben van de uitgaven die je doet aan de auto. Aan de hand van jouw eisen en het bedrag wat je maximaal wilt betalen, kun je op zoek naar een auto die geschikt voor je is.

Als zzp’er beschik je bij het leasen van een auto over vele voordelen. Juridisch gezien is de auto eigendom van de leasemaatschappij, waardoor je niet altijd verantwoordelijk zult zijn voor problemen met de auto. Bij het kopen van een auto zul je wel zelf op moeten draaien voor deze kosten, wat een mooie afweging voor jou als zzp’er kan zijn om te kiezen voor leasen!

BKR-registratie en het leasen van een auto

Wanneer je een auto wilt gaan leasen, dien je wel rekening te houden met een eventuele negatieve BKR-registratie. Het Bureau KredietRegistratie registreert alle in Nederland afgesloten kredieten en contracten van ieder persoon, waarna de registratie negatief kan worden bij wanbetalingen. Wanneer je over een negatieve BKR-registratie beschikt, is het aanbevolen om op zoek te gaan naar een dealer die geen groot probleem maakt van een auto leasen met bkr.

Een auto leasen met bkr

In sommige gevallen is een auto leasen met bkr geen probleem. In Nederland zijn er namelijk verschillende aanbieders die de klant persoonlijk zullen beoordelen, om vervolgens zelf te beslissen of zij een deal willen sluiten. Wanneer je af en toe geen rekening kunt betalen, neem een voorbeeld aan de impact van de corona crisis, is er al een kans op een negatieve BKR-registratie. Dit wilt niet zeggen dat je nooit financieel gezond bent geweest, waardoor een persoonlijke benadering een perfecte oplossing kan bieden wanneer je afhankelijk bent van je BKR-registratie.

Door de persoonlijke benadering van de lease-aanbieder zul je zorgeloos zaken kunnen doen, waarna je fijn en onbezorgd in je nieuwe auto kunt rijden!

Recente berichten