HomeModeDrie outfit tips voor creatieve mensen

Anderen lazen

Drie outfit tips voor creatieve mensen

Afgelopen jaar begon ik mijn opleiding aan de kunstacademie. Hier kwam ik enorm veel creatieve types tegen. Vaak kleedden deze mensen zich ook op een unieke manier waarin hun persoonlijke stijl en creativiteit goed naar voren kwamen. Ik was hier altijd heel erg van onder de indruk. Want al ben ik een creatief persoon, ik had erg veel moeite om dit te laten zien in mijn persoonlijke kledingstijl. Door veel om mij heen te kijken en inspiratie op te doen, heb ik nu drie tips verzameld om je creativiteit naar voren te laten brengen in jouw outfit. 

Sla de populaire winkels over

Een van de redenen dat het mij niet lukte om een creatieve look samen te stellen, was dat ik altijd naar dezelfde populaire winkelketens ging. Vaak eindigde ik dan met kledingstukken die de helft van Nederland ook al droeg. Door veel met mijn studiegenoten te praten over hun outfit en waar zij winkelden, kwam ik erachter dat ik mijn “go-to” winkels eens over te slaan. In plaats daarvan, winkel ik nu vooral bij vintage winkels en kringloopwinkels. Hier heb je vaak unieke artikelen die maar weinig mensen hebben. Andere voordelen van deze winkels zijn dat ze vaak goedkoper zijn en het is ook nog eens heel duurzaam. 

Accessoires om het af te maken

Je onderschat snel wat het effect kan zijn van kleine details in je outfit. Het lijkt weinig te veranderen aan je look, maar dit is eigenlijk helemaal niet waar. Haal dit vanaf nu accessoires, schoenen en tassen in huis die uniek en opvallend zijn. Als je online op zoek bent naar dames sneakers, zul je al snel zien dat er echt duizenden soorten zijn. Ga in deze hemel aan schoenen op zoek naar schoenen met een opvallende kleur, origineel model of een leuk patroon. Deze kleine veranderingen maken je outfit al gelijk een stuk creatiever en unieker. 

Recycle oude kleding

Als je creatief aangelegd bent, kan je waarschijnlijk ook wel een beetje knutselen. Deze eigenschap kun je mooi gebruiken om je eigen kleding te maken. Verzamel wat oude items die je nooit meer draagt en leef je uit. Knip bijvoorbeeld de mouwen eraf, maak van een broekje een rokje of borduur iets op je saaie spijkerjas. Laat je creativiteit er op los en maak er een kunstwerkje van. Zo komen zowel je creativiteit als je persoonlijke smaak en stijl goed naar voren. Want wat straalt nou meer creativiteit uit dan je eigen creatie?

Recente berichten