HomeModeChecklist voor je wintersportkleding 

Anderen lazen

Checklist voor je wintersportkleding 

Om optimaal te kunnen genieten van je wintersportvakantie is goede kleding een must. Je wilt liever geen last hebben van koude voeten, een loszittende skibril en waterdoorlatende kleding. Met deze checklist weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en veilig en compleet op vakantie kunt gaan.  

Check de geldende regels én je uitrusting 

Het is niet alleen verstandig om de regels van de piste te kennen, het is ook veilig! Niet alleen voor jou, ook voor de mede-skipistegebruikers. Check ook of je kleding nog goed waterdicht is, of je lawinepieper wel werkt, je kleding winddicht is en stretcht. Je skischoenen moeten ook goed passen, want er is niets vervelender dan er tijdens je skivakantie achter komen dat je schoenen knellen waardoor je zere voeten krijgt.  

Om een goede combinatie van kleding te dragen zodat je je de hele dag comfortabel kunt vermaken op de piste, kun je het beste gebruik maken van het drie lagen systeem. Hierbij ga je uit van een basislaag bestaande uit thermokleding, een middenlaag met bijvoorbeeld fleece en een beschermende laag die wind- en waterdicht is. Is het een warme dag? Dan kun je een laagje weglaten. Kies bij de thermokleding het liefste voor synthetische of wollen materialen. Katoen zorgt ervoor dat de stof vochtig blijft en het kan niet goed ademen waardoor je sneller koud en nat bent. 

Het belang van goede sokken op wintersportvakantie 

Goede sokken zijn erg belangrijk tijdens de wintersportvakantie. Want wie herkent het vervelende gevoel niet van een scheef zittende sok of een nare naad die je steeds maar blijft voelen? Of die veel te dunne sokken waardoor je continue koude voeten hebt? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede wintersport sokken op de markt. Er zijn veel verschillende soorten sokken, en het is onmogelijk om alles te weten over alle soorten sokken. Maar wat wel een must is, zijn sokken die naadloos zijn. Zo heb je geen last van schurende naden. 

Zoals hierboven al even beschreven, kan het zo zijn dat je ondanks het vele skiën of snowboarden koude voeten blijft houden. En dat is geen pretje. Daarnaast kan het zo zijn dat je ski- of snowboardschoenen los zitten. Dit zijn tekenen dat je de verkeerde skisokken draagt. Goede skisokken passen zich aan jouw voeten aan. Je krijgt van het gebruikte materiaal geen zweetvoeten en ze isoleren de warmte goed.  

En dan nog een laatste tip. Maak gebruik van een paklijst, zo weet je zeker dat je alles bij je hebt. Je kunt een voorbeeld van internet halen of, als je al flink wat ervaring hebt, je eigen lijst maken.  

Recente berichten