HomeAlgemeenVoorkom explosieschade

Anderen lazen

Voorkom explosieschade

Sinds de industriële revolutie leven mensen in angst voor explosies. Of ze nu op het nieuws of in de film zijn, explosies worden vaak gebruikt om het einde van de wereld te symboliseren. Deze blog is bedoeld om u te helpen eventuele schade te voorkomen die u zou kunnen oplopen als er ooit een explosie plaatsvindt. Het eerste dat u moet doen, is weggaan uit de explosiezone. Als u zich in de buurt van de explosiezone bevindt, loopt u het risico op ernstig letsel. Als je ver genoeg weg bent, moet je proberen je oren en je mond te bedekken om ze te beschermen tegen het rondvliegende puin.

Wat te doen voor de explosie

Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat u zich niet in de explosiezone bevindt. Als u zich in de explosiezone bevindt, wordt aanbevolen om ofwel uit de explosiezone te komen of uw oren en mond te bedekken. Als je niet uit de explosiezone kunt komen, leg je hoofd tussen je knieën en bedek je oren. Het wordt ook aanbevolen om tijdens een explosie geen mobiele telefoons of elektronische apparaten te gebruiken. Dit komt omdat elektronische apparaten elektromagnetische signalen afgeven. Dit kan worden gedetecteerd door militair materieel. Wat ook verstandig is om atex verlichting te kopen, hiermee beperk je de schade in een pand.

Wat te doen tijdens de explosie

Als u zich ver genoeg van de explosiezone bevindt, moet u proberen uw oren en mond te bedekken. Dit zal u helpen beschermen tegen rondvliegend puin. Als u zich binnen de explosiezone bevindt, moet u weten dat u beschermende uitrusting of een schild moet gebruiken om elk deel van uw lichaam te beschermen dat niet door kleding wordt bedekt.

Wat te doen na de explosie

Als je voelt dat de explosie voorbij is, probeer dan eens om je heen te kijken. Als het gebouw om je heen is vernietigd, probeer dan in een veilige zone te komen. Als je in de explosiezone bent, probeer dan uit de explosiezone te komen. Als u zich niet in de explosiezone bevindt, kunt u naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp of ziekenhuis gaan. U dient eventuele wonden te behandelen met een ontsmettingsmiddel of een verband. Als u zich licht in het hoofd of duizelig voelt, blijf dan uit de buurt van nabijgelegen gebouwen. Dit betekent dat u bij het vuur vandaan moet gaan en op de grond moet blijven. Als je met een groep mensen bent, blijf dan bij hen en ga weg van gebouwen die dreigen in te storten.

Hoe te weten of u zich in de explosiezone bevindt

De beste manier om te weten of u zich in de explosiezone bevindt, is door te weten waar de gasleidingen zich in uw gebouw bevinden. Als u weet dat de gasleidingen zich in de buurt van de ramen bevinden, weet u dat u zich in de explosiezone bevindt. Als u zich in de explosiezone bevindt, moet u de explosie horen voordat u hem ziet. In het begin zal het gedempt klinken. Dit komt omdat het geluid naar je toe komt. Naarmate het geluid luider en luider wordt, zal het klinken als een groeiende donder. Als je geen gedempt geluid hoort, moet je weten dat de explosie achter je is. Voordat je de explosie op je af ziet komen, moet je je omdraaien en rennen.

Wat te doen als u gewond bent

Als u geblesseerd bent, is het belangrijk om het aan iemand te vertellen. Het is ook belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te roepen. Als u bloedt, moet u druk uitoefenen op de wond.

Recente berichten