HomeGezondheidHeb jij slechte ogen?

Anderen lazen

Heb jij slechte ogen?

Steeds meer Nederlanders hebben slechte ogen. Hoe dit kan is onduidelijk, maar veel mensen denken dat het te maken heeft met het te vaak gebruiken van beeldschermen. Hierbij kan je denken aan het kijken van televisie, maar ook aan het gebruiken van een mobiele telefoon of een computer. Beeldschermen stralen licht uit dat schadelijk kan zijn voor het menselijk oog. Als je het gevoel hebt dat je slecht kan zien of dat je van andere mensen krijgt te horen dat je misschien een bril nodig hebt omdat je met je ogen knijpt, is het zeker verstandig om je ogen eens op te laten meten door een opticien. In dit artikel vind je informatie over hoe je kan achterhalen of je ook een bril nodig hebt. 

 

Kan je kentekens lezen in de verte?

Eén van de beste methodes om te achterhalen of je wellicht een bril nodig hebt, is door met de auto de weg op te gaan en te kijken of je de kentekens van auto’s goed kan lezen. Hierbij is het belangrijk om ongeveer een afstand van twintig tot dertig meter aan te houden. Merk je dat je het kenteken moeilijk kan lezen? Dan is het zeker raadzaam om eens je ogen op te laten meten door een opticien. In vrijwel elke stad en elk dorp in Nederland is er wel een opticien te vinden waar je binnen enkele dagen al terecht kan. 

 

Heb je vaak hoofdpijn?

De meeste mensen die geen bril dragen, maar er wel een nodig hebben, ervaren regelmatig zeer vervelende en pijnlijke hoofdpijn. Soms denken mensen dat het zelfs migraine is, maar dat is het zeker niet. Er is een kans aanwezig dat je een bril nodig hebt. Dat heeft ermee te maken dat je ogen niet helemaal goed werken en zich erg hard moeten inspannen om toch beeldmateriaal op te nemen. Tijdens het versturen van dit beeldmateriaal naar hersenen ontstaat er ‘kortsluiting’ en dat kan resulteren in hoofdpijn!

 

Zekerheid? Bezoek een opticien 

Er zijn nog talloze andere manieren om te achterhalen of je ook een bril nodig hebt, maar de beste manier om dit te achterhalen blijft door een officiële meting bij een opticien. Je hoeft zeker niet lang te zoeken naar een opticien, want in elke stad en dorp in Nederland is een opticien te vinden. Heeft de opticien de diagnose bijziend gesteld? Dan kun je direct een gouden bril of een vierkante bril dames uitkiezen.

Recente berichten