HomeGezondheidEen te hoog cholesterol: wat doe je eraan?

Anderen lazen

Een te hoog cholesterol: wat doe je eraan?

In deze tijd hebben veel mensen last van een hoog cholesterolgehalte. Cholesterol is een vetachtige stof die belangrijk is voor het lichaam. Het is nodig om lichaamscellen aan te maken en is de grondstof voor bepaalde hormonen en galzuren. Een hoog cholesterolgehalte brengt risico's met zich mee, zoals hart- en vaatziekten. Om die reden is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te sporten en stress te vermijden. 

Natuurlijke voedingsstoffen 

Gezond eten is het halve werk voor een fit lichaam en een goed cholesterol. Er zijn verschillende hulpmiddelen om de gezondheid actief op pijl te houden. Een van deze oplossingen zijn plantensterolen. Plantensterolen zijn natuurlijke voedingsstoffen die helpen bij een gezonde levensstijl. In plantensterolen zitten kleine hoeveelheden noten, granen, plantaardige oliën, fruit en groente die goed zijn voor het verlagen van de cholesterol. De natuurlijke stoffen worden meestal aangeboden als plantesterolen capsules. Plantensterolen kopen kan gemakkelijk via een website als vitaminesperpost.nl. Er wordt aanbevolen om de capsules regelmatig 2 maal daags (maximaal 3 gram) in te nemen. De effecten zullen met een goede leefstijl na 2 á 3 weken te zien zijn.  

De kracht van kruiden 

Een ander wondermiddel genaamd Ashwagandha zal de gezondheid op peil houden. Ashwagandha is een kruid wat oorspronkelijk voorkomt uit India. Het kruid wordt in India ook wel omschreven als het 'koninklijk kruid'. Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt als een geneesmiddel voor verschillende doeleinden. Het kruid wordt omschreven als een natuurlijke rustgever. Ashwagandha heeft een adaptogene werking, wat inhoudt dat het de weerstand van de mens verhoogt. Het brengt namelijk het immuunsysteem en zenuwstelstel in evenwicht. De functie van het kruid is voornamelijk om angsten te onderdrukken en stress weg te nemen.

Alles over het kruid ashwagandha

De wortels van het kruid genaamd Withania somnifera bevatten twee belangrijk essentiële voedingsstoffen. Deze stoffen zijn Choline en Beta-sitosterol. De stof Choline zorgt ervoor dat de cholesterolvorming goed verloopt en verkleint de kans op aderverkalking. Beta-sitosterol heeft een chemische structuur die enorm lijkt op cholesterol. Om die reden wordt Beta-sitosterol ook omschreven als een plantensterol. Ashwagandha is beschikbaar in capsules, poeder en tabletten. Er wordt aangeraden 300 tot maximaal 600 mg per dag in te nemen voor optimaal effect. Bij regelmatig gebruik zal het koninklijke kruid een werking hebben binnen 2 á 3 dagen. 

Naast deze handige hulpmiddelen zal er een actieve houding verwacht worden. Zorg voor een gezonde etensstijl, plan regelmatig een work-out en rust genoeg uit. Een balans in je levensstijl zal de risico's op hart- en vaatziektes verminderen. 

Recente berichten