HomeAlgemeenInzetbaarheid van bedrijven

Anderen lazen

Inzetbaarheid van bedrijven

Tegenwoordig is het erg van belang dat je je fijn voelt op je werkplek. Dit kun jij doen of dit probeert je werk te doen door middel van duurzame inzetbaarheid.

Niemand vindt het leuk om ergens te werken waarbij je het gewoon niet naar je zin hebt en je werkgever de situatie ook niet probeert te verbeteren voor zijn of haar werknemers. Maar er wordt steeds en steeds meer aan gedaan, zodat het voor iedereen een even fijne werkplek wordt.

De werkplek

Dit doen bedrijven door middel van verschillende dingen. Allereerst wil ik het hebben over de werkplek. Je werkplek is erg belangrijk omdat je er soms dagen zit en lange uren maakt per dag. Daarom is het belangrijk dat je jezelf fijn en op je gemak voelt op je werkplek. Je bureau, stoel en waarschijnlijk je computer kunnen er voor zorgen dat je of een fijne, of niet zo een fijne werkplek hebt. Bedrijven proberen altijd up to date te blijven met de nieuwste en beste software zodat jij als werknemer gemakkelijk aan de slag kunt met werk. Ook een stoel die je genoeg rugleuning aanbiedt is erg belangrijk en welke ook van tijd tot tijd wordt vervangen

Bedrijfsuitjes

Veel meer bedrijven willen een betere band opbouwen met hun werknemers. Een bedrijfsuitje geeft niet alleen de werkgevers, maar ook de werknemers de kans om elkaar beter te leren kennen. Bedrijfsuitjes zie je steeds vaker terug komen. Maar behalve uitjes worden er ook bedrijfsfeestjes gegeven. Hierdoor bereiken werknemers een grotere groep collega’s.

Opleiding

Voor heel veel werknemers is het belangrijk om door te groeien in het bedrijf. Vaak beginnen zij met een wat simpelere functie en gaan met de tijd mee steeds hogerop. Maar tegenwoordig bieden steeds meer bedrijven het hun werknemers aan om voor hogere functies een opleiding te volgen. Deze opleiding/studie word volledig door het bedrijf gefinancierd. Behalve dat je hiermee hoger op in functie komt, staat het ook goed op je cv, mocht je een ander baantje zoeken of voor je zelf willen werken.

Ziek

Door alle werkdruk komt het wel eens voor dat werknemers ziek worden of een burn-out krijgen. Maar meer en meer bedrijven willen dit voorkomen. Dit doen zij bijvoorbeeld door de werknemers door te verwijzen naar een arts die wekelijks langs komt op kantoor. Tijdens een consult wordt er besproken hoe zij een burn-out bijvoorbeeld kunnen voorkomen. Of hoe zij hier beter op komen. Al met al wordt er meer inzetbaarheid getoond door bedrijven.

Recente berichten