Home Algemeen Tips bij klusjes in en rondom het huis

Anderen lazen

Tips bij klusjes in en rondom het huis

Het gras maaien, de muren een nieuwe verfbeurt geven of de wc ontstoppen. Er zijn genoeg bekende onderhoudswerkzaamheden in of rondom het huis te noemen. Vroeg of laat zul je er toch echt een keer de tijd voor moeten nemen, want anders blijven die klusjes telkens weer liggen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je efficiënt te werk kunt gaan. 

Een verfbeurt

Kunnen de muren een nieuwe verfbeurt gebruiken? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om dit over te laten aan een schilderbedrijf. Het nadeel hiervan is alleen dat dit best wel prijzig kan zijn. Daarom is het misschien een goed idee om dit klusje zelf te klaren. Hoe kan je de grote verfbeurt het beste aanpakken? Voordat je begint, is het belangrijk dat je het interieur aan de kant zet of bedekt met een doek of plastic. Daarna is het zaak om uitstekende verfbrokjes op de muren te schuren zodat de muren weer egaal worden. Merk je wat gleufjes op in de muur? Vul dit dan op met plaaster. Plak vervolgens de plinten, plafond en raamkozijnen af en begin met de grote verfbeurt. 

Verstopt riool

Het kan weleens voorkomen dat het riool verstopt is. Hoe merk je dat thuis? Het kan zijn dat je borrelende geluiden hoort die afkomstig zijn van de afvoer. Dit gaat vaak gepaard met een rioollucht die door het huis heen hangt en water dat niet optimaal afvoert. Dat laatste komt vaak doordat men dingen in het riool gooien waar het niet geschikt voor is, zoals eetresten of maandelijkse menstruatie producten. Heb je een rioolprobleem geconstateerd? Dan is het de hoogste tijd om er wat aan te doen. Natuurlijk kun je zelf naar een kluswinkel gaan om dingen in te slaan waarmee je de problemen kunt verhelpen. Echter, vaak zijn riool- en afvoerproblemen complex en is het efficiënter om experts in te schakelen. Riool verstopt Amsterdam en wil je je riool ontstoppen Haarlem? Dan heb je geluk, want dan kan je bij MMA Ontstoppingsdienst terecht! 

Andere tips

Heb je een grote achtertuin met veel gras? Hartstikke leuk natuurlijk, maar het vereist wel het enige onderhoud. Grasmaaien kan bijvoorbeeld wel uren duren als je te maken hebt met een groot grasoppervlakte. Een tip is om een robot grasmaaier te kopen. Deze maken het onderhoud van je gazon ontzettend eenvoudig. De robot weet zelf het gras te maaien zonder dat hier een mens aan te pas hoeft te komen. Lekker makkelijk dus! Wist je dat er ook robot stofzuigers zijn? Koop je deze, dan hoef je zelf nooit meer te stofzuigen en kun je alles heerlijke overlaten aan je nieuwe robot vriend thuis.  

Recente berichten