Home Algemeen Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

Anderen lazen

Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

Het is erg fijn om een printer in huis te hebben. Je kan voor werk belangrijke formulieren uitprinten, de kinderen vanaf 4 jaar kunnen voor schoolopdrachten gebruikmaken van de printer en kinderen jonger dan 4 jaar kunnen de printer gebruiken voor het afdrukken van kleurplaten. Wanneer je een printer gaat aanschaffen, dan zijn er zijn zaken waar je rekening mee moet houden als je een printer gaat aanschaffen. 

Inkt is erg prijzig 

Producenten van printers verliezen geld op de verkoop van printers. Dat heeft ermee te maken dat inkt erg prijzig is en dat producenten daarmee de kosten proberen terug te verdienen. Dat inkt duur is, is zeker niet vreemd want het is ontzettend lastig om inkt van een hoge kwaliteit te produceren. Een liter inkt kan al gauw tweeduizend euro kosten en dat is erg veel geld. Gelukkig zijn de bedragen voor een cartridge met inkt hierin veel goedkoper omdat er simpelweg minder inkt in zit. 

Schaf de juiste cartridges aan 

Als je een bepaalde printer hebt gekocht, bijvoorbeeld een HP printer, dan is het belangrijk om alleen cartridges aan te schaffen die in de printer passen. Heel veel mensen gaan hier de fout in en denken dat een Canon cartridge ook in een HP printer past. Dat is onjuist, want elke printer heeft zijn eigen type cartridge. Welke cartridge bij jouw printer hoort, kun je heel eenvoudig achterhalen door te kijken naar het typenummer van de cartridge. Zoek vervolgens een webshop via Google en bestel de juiste cartridges.

Papier, inkt en etiketten kun je het beste online aanschaffen

Tegenwoordig is het mogelijk om allerlei zaken uit te printen. Hierbij kun je denken aan labels en etiketten voor producten, maar ook aan de foto’s die je hebt gemaakt toen je op vakantie was met je gezin. De benodigdheden, zoals fotopapier en Herma premium etiketten, kun je het beste online bij een bekende Nederlandse webwinkel bestellen. Je bent dan in veel gevallen goedkoper uit en dat is mooi meegenomen, want je weet nu inmiddels dat een toner bestellen vrij prijzig kan zijn. Daarnaast kun je bij veel webwinkels ook een huismerk toner kopen die nog goedkoper is dan die van een bekend merk. Een van de nadelen, is dat je enkele dagen moet wachten op je bestelling, maar dat is op zich vrij logisch aangezien het bedrijf tijd nodig heeft voor de verwerking van de bestelling.

Recente berichten