HomeAlgemeenHelp! Wat voor padelracket moet ik aanschaffen?

Anderen lazen

Help! Wat voor padelracket moet ik aanschaffen?

Ben jij begonnen met padel en vind je het wel een keer tijd worden voor je eigen racket? Dan ben je waarschijnlijk al een beetje online gaan zoeken en ben je erachter gekomen dat er mega veel verschillende padelrackets zijn. De kans is groot dat je dan ook nog alle rackets op elkaar vindt lijken waardoor je moeilijk kunt bepalen wat een geschikt racket voor jou is. Er zit onder andere verschil in gewicht, het balanspunt, het materiaal en de vorm van het racket. Hierdoor is het lastig waar je nou precies op moet letten als je een padelracket wil aanschaffen. Als je naar een padelshop gaat, is er altijd wel iemand aanwezig die jou wat advies kan geven. Padel je in Hoorn? Dan kun je bij de locaties van The Padellers terecht voor racketadvies! Het kan alleen geen kwaad om je vooraf een beetje in te lezen. Daarom hebben we voor jou deze blog geschreven! Neem tevens voor extra informatie een kijkje op de website: https://thepadellers.nl/

Een geschikt padelracket voor beginners

Op het eerste oog lijkt er misschien weinig verschil te zitten in padelrackets, maar toch zit er wel degelijk verschil in! Als beginner is het verstandig om te kiezen voor een racket dat niet zo zwaar is. Dit zorgt er namelijk voor dat het racket gemakkelijk wendbaar is. Gemiddeld weegt een padelracket rond de 350 gram, maar als beginner kun je beter kiezen voor een racket dat rond de 345 gram weegt. Daarnaast is een racket met een ronde vorm over het algemeen geschikt als je net begint. Deze rackets hebben het balanspunt namelijk onderin liggen waardoor het racket comfortabel en niet te zwaar aanvoelt. 

Een geschikt padelracket voor gemiddelde spelers

Heb je al wat uurtjes op de padelbaan doorgebracht? Dan is een racket van ongeveer 350 gram geschikt voor jou. Dit is iets zwaarder dan een racket voor beginners waardoor je automatisch iets meer power hebt. Daarnaast is een druppelvormig padel racket geschikt voor spelers die regelmatig op de padelbaan staan. Bij deze rackets ligt de sweet spot iets hoger dan bij rackets met een rond blad. Padelrackets met een druppelvormig blad geven over het algemeen controle én power. 

Een geschikt padelracket voor gevorderde spelers

Ben je een beetje verslaafd aan het spelletje en sta je het liefst elke dag op de baan? Dan is een wat zwaarder racket waarschijnlijk geschikt voor jou! Je hebt dan namelijk al veel ervaring en hoogstwaarschijnlijk een goede techniek. Hoe zwaarder het racket is, hoe meer power je hebt. Een zwaarder racket is wel minder wendbaar, dus je moet wel snel kunnen reageren. Een diamantvormig racket is dus vaak de beste optie voor gevorderde spelers. Bij deze vorm ligt de sweet spot nog iets hoger dan bij een druppelvormig racket. Hierdoor is het moeilijker om de bal goed te raken, maar dit racket geeft de meeste power en je houdt veel controle!

Recente berichten