Echte vrienden

Tien jaar geleden leerden wij elkaar via vrienden kennen in de stad. Ik was altijd samen met mijn beste vriendin Aletta en Noud altijd met zijn beste vriend Joshua. Joshua was altijd een rare verschijning maar wel super aardig en zorgzaam. Ik beschouwde hem als mijn grote broer en hij mij als zijn zusje. Joshua was 8 jaar ouder en ‘wijzer’, zo dacht ik. Met zijn vieren hebben we ons hele jeugd beleefd.

Verkeerde boel

Nadat Aletta en ik klaar waren met school gingen we direct de stad in, lekker shoppen en een beetje chillen op het plein. Daar ontmoetten we ook altijd Joshua en Noud. Donderdag, vrijdag en zaterdag gingen we ook s ’avonds de stad in. Omdat Joshua en Noud een auto hadden reden we vaak naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om daar te stappen. Zo zagen we heel veel clubs en kroegen waar we normaal gesproken nooit kwamen. We hoefden nooit wat te betalen want Joshua en Noud betaalden alles voor ons. Al gauw kwamen we erachter dat Joshua wel eens blowde, iets waar wij ons direct zorgen om maakten. Het bleef namelijk niet bij één jointje maar meerdere op een dag.

Toen Joshua jarig was gaf hij een feest bij hem thuis. Natuurlijk waren wij als hechte vrienden ook uitgenodigd en kwamen met super veel cadeaus om hem te verrassen. Hij hield namelijk helemaal niet van cadeaus, daar werd hij een beetje verlegen van. Er waren ongeveer nog 5 andere kennissen die wij nog nooit hadden gezien. Dit bleken achteraf kennissen te zijn van het ‘verkeerde circuit’. Er ging veel drank doorheen maar daar bleef het niet bij. Er werden jointjes gerookt, pillen geslikt, lijntjes gesnoven en vele andere dingen die wij nog nooit hadden gezien. We keken onze ogen uit!

Online therapie

Na een aantal maanden ging het bergafwaarts met Joshua. We trokken ons dit enorm aan, we waren immers zulke hechte vrienden. We besloten hem te helpen door een therapie voor hem te zoeken die zou helpen. Omdat zijn gedrag de laatste maanden erg veranderd was zochten we op internet naar een ‘anonieme therapie’ waar hij niet fysiek hoefde te verschijnen. Dit zou averechts werken bij hem en zou zijn gedrag alleen maar verergeren. We kwamen terecht op een site die gespecialiseerd was in online therapie voor verslaafden. Hier kreeg hij een aantal gesprekken en een online behandelprogramma waar hij aan deel moest nemen. Het werkte ontzettend goed en na 7 maanden was hij van zijn verslaving af en hadden wij de oude Joshua weer terug! Om dit te vieren gingen we een lang weekend naar Berlijn.

Geef een reactie