HomeZakelijkWaar moet je allemaal aan denken als je een bedrijf start?

Anderen lazen

Waar moet je allemaal aan denken als je een bedrijf start?

Het is natuurlijk super leuk om een eigen bedrijf te beginnen, maar vergis je niet. Je moet aan heel erg veel dingen denken als je een eigen bedrijf wilt beginnen. Het is al een hele klus om inspiratie te vinden voor een eigen bedrijf. Denk goed na bij jezelf wat je nou eigen wilt en hoe je dit precies wilt gaan doen. Start met een ondernemingsplan te maken. Op die manier kom je erachter of jou ideeën haalbaar zijn en of je deze financieel ook kunt uitvoeren. Als je dan misschien een lening nodig zult hebben dan kan je dit ook in je ondernemingsplan naar voren laten komen.

Sociale netwerken

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen heb je natuurlijk wel klanten nodig. Want je kan wel een leuk bedrijf zelf hebben maar zonder klanten kom je nergens. Begin bij familie en vrienden te informeren over jou nieuwe bedrijf. Vraag aan hun ook of ze in hun omgeving een beetje reclame kunnen maken voor jou bedrijf. Op die manier heb je al een hele hoop klanten. Een ander idee is om naar verschillende netwerk borrels te gaan. Zo ontmoet je andere werknemers in jou branche en zo kan je ook ideeën uitwisselen. Op die manier maak je natuurlijk ook gelijk een beetje reclame voor jou eigen bedrijf door te netwerken. Het is ook een idee om reclame te gaan maken op social media. Veel jongeren zijn daar erg actief op tegenwoordig.

Praktische tips

Ga ook goed nadenken over jou bedrijfspand. Heb je een groot bedrijf of start je juist klein? Als je een eenmanszaak hebt zou je misschien van uit huis kunnen beginnen. Dit bespaart heel veel kosten is het begin en als je er de ruimte voor hebt zou ik het zeker aanraden. Als je nou gelijk met een aantal werknemers begint dan zou ik wel een bedrijfspand adviseren. Kijk goed naar de locatie waar op jij je pand gaat vestigen. Zorg dat het centraal ligt in Nederland zodat iedereen er gemakkelijk naar toe kan komen, zoals leveranciers etc. Iets waar je ook over na moet denken is het afval. Waar laat je al je afval als je een groot bedrijf hebt? Als je bedrijf rondom Zoetermeer ligt kan je je bedrijfsafval laten ophalen in Zoetermeer. Op die manier heb je er zelf geen last van en wordt het voor je opgehaald en weer terug gezet. Je kan zelf aangeven hoe vaak per week je het wilt laten ophalen. Van 1 keer in de week tot 3 keer in de week. Het kan allemaal.

Recente berichten